Hazal Kaya'dan 'tarihi geçmiş aşı' paylaşımı

Hazal Kaya'dan 'tarihi geçmiş aşı' paylaşımı

Oyuncu Hazal Kaya üçüncü doz aşısını olmak isterken yaşadığı olayı sosyal medyadan paylaştı. Aşının üzerindeki tarihin geçmiş olduğunu gören Kaya, Sağlık Bakanlığı'na "tarihi geçmiş aşılar 9 ay daha kullanılabilir diye bir yazı yayınlamış.Madem öyle bu son kullanma tarihinin anlamı ne?" diye sordu.

Ünlü oyuncu Hazal Kaya üçüncü doz aşını yaptırmak isterken karşılaştığı olayı sosyal medyadan takipçileri ile paylaştı.

Kaya, aşı olmak için hastaneye gittiğinde uygulanacak olan aşının üzerindeki tarihin geçtiğini gördü.

Kaya mesajında "Üçüncü doz aşılarımızı olmak üzere hastaneye geldik.Bize yapacakları aşının son kullanma tarihi 11 Aralık çıktı.İyi ki kontrol etmişiz… tarihi geçmiş aşılar 9 ay daha kullanılabilir diye bir yazı yayınlamış.Madem öyle bu son kullanma tarihinin anlamı ne?" dedi.

tarihiasi.jpg

Kaya'nın paylaşımı sonrası Sağlık Bakanlığı yazılı bir açıklama yaptı. Bakanlık açıklamasında "Aşıların son kullanma tarihi geçmesi gibi durum söz konusu değildir. vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla aşılarını olabilir" ifadeleri kullanıldı.

Kaya daha sonra yeni bir paylaşım da bulunarak "Tarihi geçmiş aşılarla ilgili bilgilendirme çok güvendiği Arzu Erkan Yüce'den geldi. Sağlık Bakanlığı ‘nın açıklaması da üretim tarihinden itibaren 9 ay kullanılabileceği şeklindeymiş,bakanlık da skt itibaren 3 ay aşı olunabileceği bilgisini onayladı" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN