Hızlı Bir Şekilde Kilo Vermek İçin Bu Faydalı İpuçlarını Mutlaka Deneyin! İşte Kilolardan Kurtulamanın En Hızlı Yolu

Hızlı Bir Şekilde Kilo Vermek İçin Bu Faydalı İpuçlarını Mutlaka Deneyin! İşte Kilolardan Kurtulamanın En Hızlı Yolu

Vücudumuzun her zaman bakıma ve korunmaya ihtiyacı vardır. Stresli bir durumdayken ona gösterdiğimiz ilgi artmalıdır. Kilo vermeye karar verirsek, birçok besin öğesinin kaybolması muhtemeldir. Bir beslenme uzmanına danışmanız önerilir, ancak yine de her zaman izlememiz gereken bir dizi davranış vardır.

Birincisi kesinlikle hidrasyonla ilgili. Kilo vermeye karar verdiğimizde, susuz kalmamak çok önemlidir. Suyun açlığı durdurarak bize verebileceği tokluk hissi ne olursa olsun, dehidrasyondan kaçınmak sayısız tehlikeden kaçınmamızı sağlar: sıcaklık değişimi, plazma hacmi, fiziksel ve zihinsel yetenekler.

Kilo vermek oruç tutmak demek değildir. Aslında, birçok beslenme uzmanı, her gün daha fazla ancak daha az yemek yemenin kalori kaybetmenize yardımcı olabileceği konusunda hemfikirdir. Sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve akşam yemeği olmak üzere 3 ana öğün artı 2 ara öğün kural olacaktır. Küçük öğünler yemek, daha fazla kalori yakarak metabolizmanızın daha iyi çalışmasına yardımcı olur.

haberici-001.jpeg

HIZLI BİR ŞEKİLDE KİLO VERMEK İÇİN UYGULAMANIZ GEREKEN YÖNTEMLER

Hepsinden önemlisi kilo verme dinamiklerini daha iyi netleştirebilecek profesyonel görüşler istemek olsa bile izlememiz gereken ipuçları bunlar.

Belirtilen öğünler arasında kahvaltı kesinlikle atlanmamalıdır. Gece boyunca çok fazla sıvı kaybederiz, uyandığımızda vücut dinlenmiş ancak zayıftır, bu nedenle enerji tasarrufu yapma ve onu daha iyi yönetme eğiliminde olacaktır. Sabah uyanır uyanmaz yağsız ama önemli yiyecekler yemek, gün boyunca ihtiyacınız olan yakıtı oluşturur.

FİZİKSEL AKTİVİTE

Kahvaltıdan önce veya sonra, yine de fiziksel aktivite yapmalıyız. 45 dakikalık bir yürüyüş, vücudun günün geri kalanında yararlanacağı psiko-fiziksel bir denge sağlayacaktır.

Menüye karar verdiğimizde karbonhidrat kadar lif de tüketmeye ve çok bariz dengesizlikler yaratmamaya çalışıyoruz. Genellikle, bir gün için belirtilen karbonhidrat miktarı 100 gramdır, bu yüzden lif için bu referansı ayarlayalım.

haberici2-001.jpg

SEBZELERİ UNUTMAYIN!

Doğru miktarda lif sağlamak için her öğünde sebze yemek gereklidir. Lifler vücudumuz için çok önemlidir, çünkü çeşitli hastalıkları önlemek için kullanılırlar.

Baharatlar da sağlığımız için çok faydalıdır. Beslenme uzmanlarının sıklıkla verdiği bir ipucu, tuzu baharatlarla değiştirmektir. Tek bir hareketle 2 fayda elde edebiliriz.

Bütün bunlar her doktorun bize verebileceği önerilerdir, doğru önlemi kullanmak zarar vermememize yardımcı olacaktır. Ancak dikkatli bir şekilde öğrenmemiz gereken kalori açığı kavramıdır. Aldığımız kaloriden daha az kalori almamız gerektiğini hesaba katmazsak kilo vermemiz çok zor olacaktır. Fiziksel egzersiz ve diyet yoluyla , dengeye herhangi bir takıntı olmadan ulaşılacak hedef budur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN