İnsanların %85'i karpuzların arasındaki gizli eteği bulamadı! 15 saniyede bulanların IQ'su 150 çıkıyor

İnsanların %85'i karpuzların arasındaki gizli eteği bulamadı! 15 saniyede bulanların IQ'su 150 çıkıyor

Optik illüzyon zeka testi: Resimde pembe karpuz dilimleri arasındaki gizli eteği bulmaya çalışın. Ortalamanın üzerinde zekaya sahip kişiler, gizli eteği 15 saniyede fark edebilir.

Optik illüzyonlar genellikle bir nesnenin veya çizimin zihin büken ve şekil değiştiren görüntüleri veya beynin nesneleri algılama biçimine meydan okuyan insanlardır. Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel yanılsamalar gibi çeşitli optik yanılsama türleri vardır. Araştırmalar, normal bir insan beyninin olaylara veya görüntülere farklı bakabildiğini ve her açıdan farklı bir algı oluşturduğunu gösteriyor. Çoğu zaman, bu optik illüzyonlar, şeyleri nasıl algıladığınıza ve zeka seviyenize biraz ışık tuttuklarından psikanaliz testinin bir parçası haline gelir. Bu kez, resimdeki karpuz dilimleri arasındaki gizli eteği görmeniz gereken optik yanılsamanın zekice bir örneğini bulduk.

1-011.jpg

KARPUZLARIN ARASINDAKİ GİZLİ ETEĞİ BULUN

Yukarıdaki resim zor bir bilmecedir ve hem yetişkinler hem de çocuklar için bir zeka oyunu olarak tasarlanmıştır. Bu optik illüzyonda, resmin içinde çok sayıda pembe karpuz dilimi görebilirsiniz. Ancak, karpuz dilimlerinin arasında bir yerlerde fırfırlı pembe bir etek var ve fark etmesi sandığınızdan daha zor. Bulmaca, "Gizli eteği bulun" diye sorarak izleyicilere meydan okuyor.

Bu optik yanılsamanın en zor yanı, karpuz dilimleri arasındaki gizli eteği bulmaktır. Görüntü, binlerce yetişkinin, fotoğrafın içindeki gizli eteği bulmaya çalışırken başlarını kaşımasına neden oldu.

GİZLİ ETEĞİ GÖRDÜN MÜ?

Resimdeki karpuz dilimlerinin arasındaki gizli eteği 15 saniyede tanımanın olağanüstü zekanızın göstergesi olabileceği iddia edildi. Çalışmalar, zor bulmacaları çözerek beyninizi ne kadar çok çalıştırırsanız, o kadar akıllı olduğunuzu ortaya çıkardı.

Optik illüzyonlar, beynimizin nasıl çalıştığıyla ilgili bazı büyüleyici içgörüler sağlamaya çalışır. Çoğu zaman, belirli renk, ışık ve desen kombinasyonları, orada olmayan bir şeyi görsel olarak algılamamız için zihnimizi kandırabilir. Öyleyse bize söyleyin, bu optik yanılsamanın içindeki gizli eteği fark ettiniz mi?

ZEKA BULMACASI CEVABI

Bu optik yanılsama görüntüsüne yakından bakın ve karpuz dilimleri arasındaki gizli eteği bulmaya çalışın. Etek, kadın bale dansçıları tarafından giyilen, çok ince, sert malzemeden yapılmış çok kısa bir etektir. Eteği bulmak çok zor görünebilir, ancak görüntünün sol alt tarafına bakarsanız, yarım daire şeklindeki gizli eteği görebilirsiniz. Tütü, karpuzlarla aynı pembe tondadır, ancak yeşil kabuğu veya siyah tohumları yoktur. Kolaylık olması için, aşağıda verilen resimde gizli eteği vurguladık:

2-008.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN