Kimyasal kullanmadan bu ipuçlarıyla yağ lekeleri geçmişte kalacak! Öğrenenler hemen denemeye koşuyor

Kimyasal kullanmadan bu ipuçlarıyla yağ lekeleri geçmişte kalacak! Öğrenenler hemen denemeye koşuyor

En sevdiğimiz giysimize çoğu zaman yerken aniden bir kaza olur ve yağ lekesi olur. Sinir bozucu bu yağ lekesinden nasıl kurtulabiliriz? İşte evinizdeki malzemelerle yağ lekesinden kurtulmanın en pratik yolları...

Mutfakta yemek pişirirken veya özenle hazırlanmış bir akşam yemeği yerken, kazara giysilerinize yağlı bir şey dökmeniz olasıdır. Lekeyi olabildiğince çabuk suyla durulamaya çalışsanız veya hemen çamaşır makinesine atsanız bile, yağ lekelerini temizlemek zor olabilir. Neyse ki, bu inatçı lekelerden kolayca kurtulmanıza yardımcı olacak birkaç numara var!

Bu yöntemler harikalar yaratıyor!

1. DİŞ MACUNU

Diş macununu lekeye sürün ve kurumasını bekleyin. Diş macununu soğuk suyla durulayın, ancak bunu yalnızca macun tamamen kuruduğunda yapın. Ardından, giysiyi normalde yaptığınız gibi çamaşır makinesinde yıkayın.

2. BEYAZ GAZ

Yağ lekesine biraz beyaz gaz sürün ve ardından giysiyi çamaşır makinesinde normal sıcaklıkta yıkayın. Leke tamamen kaybolacaktır. Bu yöntem aynı zamanda eski yağ lekelerinde de çok işe yarar.

962dc14d19.jpg

3. BULAŞIK DETERJANI

Yağ lekesine biraz seyreltilmemiş bulaşık deterjanı sürün ve sabunu bir sünger veya bez kullanarak lekeye iyice ovun. Sabunu giysilerden durulamayın, hemen çamaşır makinesine koyun.

4. YARIM YAĞLI SÜT

Lekenin üzerine biraz yarım yağlı süt dökün ve yaklaşık 15 dakika bekletin. Ardından, giysiyi hemen çamaşır makinesinde yıkayın. Leke tamamen kaybolacak!

5. MISIR NİŞASTASI

Mısır nişastası, yağ lekesi çıkarmak için doğal bir çözümdür. Lekeyi örtmek için bol miktarda mısır nişastasını lekenin üzerine serpin ve birkaç dakika bekletin. Daha sonra, nişastayı fırçalayarak veya vakumlayarak çıkarın. Bu işlemi, lekenin tamamen çıktığına kadar tekrarlayabilirsiniz.

kiyafetlerdeki-yag-lekeleri-nasil-cikar.jpg

6. SİRKE

Sirke, yağ lekesini çıkarmak için etkili bir çözümdür. Lekeyi örtmek için bir miktar sirkeyi lekenin üzerine dökün ve birkaç dakika bekletin. Daha sonra, lekeyi soğuk su altında durulayın ve yıkayın.

7. KARBONAT

Karbonat, yağ lekelerini çıkarmak için etkili bir diğer çözümdür. Lekeyi örtmek için bir miktar karbonatı lekenin üzerine serpin ve hafifçe ovun. Daha sonra, lekeyi soğuk su altında durulayın ve yıkayın.

8. TUZ

Tuz, yağ lekelerini çıkarmak için etkili bir diğer doğal çözümdür. Lekeyi örtmek için bir miktar tuzu lekenin üzerine serpin ve hafifçe ovun. Daha sonra, lekeyi soğuk su altında durulayın ve yıkayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN