Kış ağlarının kabusu: Boğaz ağrısından doğal yöntemlerle kurtulun! Meğer kolay yöntemi varmış

Kış ağlarının kabusu: Boğaz ağrısından doğal yöntemlerle kurtulun! Meğer kolay yöntemi varmış

Boğaz ağrısı, soğuk algınlığı, grip veya ses tellerinin zorlanması gibi pek çok nedenden kaynaklanabilir. Fakat boğaz ağrısını hafifletmek ve rahatlamak için doğal yöntemlere başvurabilirsiniz. Peki, boğaz ağrısı nasıl geçer? Yutkunurken boğaz ağrısına ne iyi gelir? Boğaz ağrısı için evde ne yapabiliriz? İşte, boğaz ağrısına iyi gelecek doğal yöntemler...

Boğaz ağrısı çok rahatsızlık veren bir durum olabilir. Başlıca semptomu, yutkunduğunuzda artan ağrısı ve tahriştir. Boğaz ağrısı, vücudunuzun viral veya bakteriyel enfeksiyonlara karşı bağışıklık tepkisinin bir parçası olarak ortaya çıkar. Doğal bağışıklık tepkiniz boğazdaki mukus zarlarının iltihaplanmasına ve şişmesine neden olur. Gazete Kolektif'te yer alan habere göre, bilimsel kanıtlarla desteklenmiş bazı preparatlar da dahil olmak üzere rahatlama sağlayabilecek çeşitli doğal ilaçlar var.

EVDE BOĞAZ AĞRISINA NE İYİ GELİR?

Ballı Limonlu Çay: Boğaz ağrısına karşı etkili olan ballı limonlu çay, ılık içildiğinde boğazı rahatlatır. Balın antimikrobiyal özellikleri ve limonun C vitamini içeriği boğazı iyileştirebilir.

Tuzlu Su Gargarası: Ilık suya bir çay kaşığı tuz ekleyerek yapılan gargara, boğazdaki mikropları temizler ve ağrıyı hafifletir. Gargara işlemi için günde birkaç kez tekrarlayabilirsiniz.

Zencefil Çayı: Zencefil, anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Zencefil çayı içmek, boğazı sakinleştirebilir ve ağrıyı azaltabilir.

Nane Çayı: Nane, serinletici etkisiyle boğaz ağrısını hafifletebilir. Taze nane yapraklarından veya nane çayından faydalanabilirsiniz.

Hindistancevizi Yağı Gargarası: Hindistancevizi yağı, antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Bir çorba kaşığı hindistancevizi yağını ağzınızda çalkalayarak gargara yapabilirsiniz.

Soğuk Alkolsüz İçecekler: Soğuk içecekler, boğazı serinletir ve şişliği azaltabilir. Özellikle doğal meyve suları veya soğuk naneli içecekler tercih edilebilir.

Bal ve Tarçın Karışımı: Balın antimikrobiyal özellikleri ile tarçının antioksidan gücünün birleşimi, boğaz ağrısını hafifletebilir. Bir çay kaşığı bal ve tarçını karıştırarak tüketebilirsiniz.

Tatlı Patates Çorbası: Sıcak bir tatlı patates çorbası, boğazı rahatlatabilir. Aynı zamanda içeriğindeki vitaminlerle bağışıklık sistemini güçlendirebilir.

Propolis Spreyi: Arı ürünlerinden elde edilen propolis, boğaz spreyi olarak kullanılabilir. Antimikrobiyal özellikleri ile boğaz ağrısını hafifletebilir.

Dinlenme ve Bol Sıvı Tüketimi: Boğaz ağrısının iyileşmesi için dinlenmek önemlidir. Ayrıca bol su içmek, vücudu nemli tutar ve iyileşme sürecini destekler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN