Kış aylarının şifasını şişelere doldurun! Portakal kabuklu tasarruf yöntemi: Bunu yapanın cebi para görüyor

Kış aylarının şifasını şişelere doldurun! Portakal kabuklu tasarruf yöntemi: Bunu yapanın cebi para görüyor

Kış aylarının en şifalı meyveleri arasında yer alan portakal hem vitamin depolarınızı dolduracak hem de paradan tasarruf ettirecek. Portakal kabuklarınla tasarruf ettiren yöntem herkesi şaşkına çeviriyor. İşte portakaldan tasarruf etmenin püf noktası…

Günlük hayatta temizlik ürünleri, oda kokuları ve parfümler derken cebimizden çıkan paranın da haddi hesabı olmuyor. Tüm bu ürünlerin masrafı bir yana dursun üstüne üstlük birçok zararı da sağlığı olumsuz etkiliyor. Kış aylarının vitamin deposu portakalı şişelere dolduran hem tasarruf sağlıyor hem de şifasını şifa ekliyor. Ekonomik açıdan karlı bir Tasarruf yapmak için portakal kabuklarını mutlaka değerlendirmeniz gerekiyor. İşte portakaldan tasarruf etmenin püf noktası…

PORTAKALLI TASARRUF YÖNTEMİ

Portakal kabuklarını iç mekan için doğal bir temizleyiciye dönüştürmek son derece pratik. Portakal kabukları ile temizleme, dezenfekte etme ve kireç çözücü olarak kullanabilirsiniz. Hava geçirmeyen bir şişenin içerisine veya kavanoza beyaz sirke ve portakal kabuklarını koyduktan sonra 2 hafta kadar yumuşamasını bekleyiniz. 2 haftalık sürenin sonunda portakal kabuklarını süzerek karışımı bir kenarda bekletiniz. Kullanmak istediğinizde portakallı sirke karışımını su ile seyrelterek kullanabilirsiniz.%50 su %50 sirke olacak şekilde bu karışımı hazırlayabilirsiniz.

portakal-kabugu-sirke-kapak.jpg

Hazırlamış olduğunuz karışımı sprey şişesinde doldurduktan sonra banyo, mutfak Hatta Oturma odasının temizlemek için de kullanabilirsiniz. Kireç nedeniyle Lekelenmiş tezgahlar ve lavabolar ile birlikte mutfak eşyalarınızı temizlemek için de bu karışımdan yararlanabilirsiniz.

PORTAKAL KABUĞU NERELERDE KULLANILIR?

Doğal bir koku giderici özelliği bulunan portakal kabukları buzdolabında ya da kötü koku bulunan yerlerde kolay bir şekilde kullanılabilmektedir. İç mekanlarda oda kokusu olarak kullanılabilen portakal kabuğu parfüm niyetine de kullanılabiliyor. Oda kokusu olarak kullanmak istediğiniz Portakal kabuğunun içerisine bir çay kaşığı karbonu tattıktan sonra kötü kokuları kolay bir şekilde absorbe edebilirsiniz.

sirke-portakal-kapak.jpg

Çöp kutusunun dibine ayakkabıların içine ya da dolaplara yerleştirdiğiniz portakal kabukları ile birlikte kıyafetlerde oluşabilecek güve ve kötü kokuyu da önleyebilirsiniz. Bu işlem için küçük bir bez torbanın içerisine portakal kabuklarını koyarak Kıyafetlerin arasına yerleştirmeniz yeterli olacaktır. Portakal kabuklarını salata ve yemeklerde de kolaylıkla kullanabilirsiniz. Hatta tatlılara aroma vermek için de sık sık portakal kabuğundan yararlanılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN