KPSS ve diploma gerektirmeyen binlerce kişiye iş fırsatı: Ayda en az 40 bin TL maaş!

KPSS ve diploma gerektirmeyen binlerce kişiye iş fırsatı: Ayda en az 40 bin TL maaş!

İş arayan ve sınavla uğraşmak istemeyen kişilere yeni bir müjde geldi. Hem dolgun bir maaşla hemze sınavsız diplomasız iş fırsatı açıklandı. Son dönemlerde ciddi derecede işçi açığı olan o sektör KPSS ve diploma şartı aramadan aya en az 40 bin liraya çalışacak işçi arıyor. İşte detaylar…

Artan hayat pahalılığı insanların daha yüksek gelirli işte çalışma ihtiyacını doğuruyor. Dolayısıyla iş arayan çoğu kişi ne kadar maaş verildiğine dikkat etme durumunda kalıyor. Bu sektörde ise dolgun maaşa ne KPSS puanı ne de diploma şartı isteniyor. Ayda en az 40 bin lira maaşa çalıştıracak işçi aranıyor.

İŞÇİ AÇIĞI ARTTI

Türkiye'de inşaat sektörü, özellikle deprem bölgesindeki yoğun inşaat faaliyetleri ve büyükşehirlerdeki artan kentsel dönüşüm projeleri ile birlikte işçi ihtiyacının arttığı bir döneme girdi. Bu durum, inşaat işçileri için aylık 40 bin TL'ye varan ücretlerin ödenmesine yol açıyor. Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER) Başkanı Hakan Şişik, inşaat sektöründe yaşanan eleman sıkıntısına dikkat çekerek, mavi yakalı işçilere olan ihtiyacın arttığını belirtti.

yeni-proje-5.jpg

40 BİN LİRAYA BİLE İŞÇİ BULAMIYORLAR

Kalifiye eleman sıkıntısı nedeniyle sektörde günde iki bin TL, ayda 40 bin TL'leri bulan ücretler ödenmesine rağmen işçi bulmakta zorluk yaşanıyor. Pandemi sonrası Türk inşaat firmalarının yurt dışı projeleri için kalifiye elemanları götürmesi, yaşanan enflasyonist ortamın etkisi ve usta-çırak ilişkisindeki kopukluklar, sektörde eleman bulma konusundaki zorlukları daha da artırıyor.

Vinç operatörleri gibi pozisyonlar için aylık 100-150 bin lira gibi rekor ücretler ödenirken, bu durum İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerde işçi bulma sıkıntısını daha da belirginleştiriyor. AYİDER üyesi müteahhit Melih Tavukçuoğlu, inşaat sektörünün en önemli sorununun ara eleman yetişmemesi olduğunu ve meslek ve teknik liselerin bu konuda yeterli olmadığını dile getiriyor.

yeni-proje-6.jpg

KPSS YA DA DİPLOMA DERDİ YOK

Bu durum, KPSS veya diploma gibi sınavlara girmeksizin, iyi bir gelir elde etmek isteyenler için cazip bir fırsat sunuyor. İnşaat sektöründe çalışmak isteyenler, özellikle de vinç operatörü gibi kalifiye iş kollarında, deneyim ve becerileriyle doğru orantılı olarak yüksek maaşlar kazanma şansına sahip. Sektör, yüksek gelir elde etmek isteyen gençlere, mesleki eğitimler ve teknik liseler aracılığıyla kalifiye eleman olarak sektöre adım atma fırsatı sunuyor.

yeni-proje-7-001.jpg

Sektördeki bu yüksek maaş fırsatları, özellikle gençler için alternatif bir kariyer yolu oluşturuyor ve inşaat sektörünün gelecekteki eleman ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN