Kumandanız bozulduysa yenisini almadan bunu deneyin! Tamircilerin bu basit yöntemi sizi masraftan kurtaracak

Kumandanız bozulduysa yenisini almadan bunu deneyin! Tamircilerin bu basit yöntemi sizi masraftan kurtaracak

Kumandanız bozulduysa endişelenmeyin! Yeni kumanda almadan önce bu yöntemi deneyin, bozuk sandığınız kumanda çalışıyor olabilir! Tamircilerin bu basit yöntemi sizi masraftan kurtaracak, cebinizden para çıkmadan kumandanızı tamir edeceksiniz.

Televizyon izlemek için plan yaparken aniden bozulan kumandalar en can sıkıcı sorunlardan biridir. Kumanda fiyatları bu kadara artmışken yeni kumanda almak yerine kumandanızı tamir etmeyi deneyebilirsiniz.

Teknolojik cihazların vazgeçilmez bir parçası olan kumandalar zamanla bozulabilir ve kullanıcıları masraf içine sokabilir. Ancak, tamircilere gitmeden önce basit bir yöntemle kumandanızı evde tamir edebilirsiniz.

TELEVİZYON KUMANDASI NEDEN ÇALIŞMIYOR?

televizyon-kumandasi-neden-calismiyor-1.webp

ÇALIŞMA KONTROLÜ

Uzaktan kumandanızın çalışıp çalışmadığını anlamak için telefonunuzun kamerasını açın. Kumandanızı kamereye doğru tutarak tuşlara basın. Eğer tuşlara basınca kumandanın lambasının ışığını görüyorsanız, o tuşun çalıştığından emin olabilirsiniz.

İÇİNİ AÇMA

Pilleri çıkardıktan sonra, varsa kumandanızdaki vidaları çıkarın. Dikkatlice bıçak veya benzeri bir araç kullanarak kumandanızın içini açın.

TEMİZLİK

İçeri giren yağlar zamanla tuşlarda ve entegre üzerinde birikmeye neden olabilir. Tuş takımını ve entegreyi bulaşık deterjanı ve süngerle temizleyin.

YIKAMA VE KURULAMA

Uzaktan kumandanızın parçalarını yıkadıktan sonra suyla iyice durulayın. Saç kurutma makinesiyle üzerindeki damlaları ve ıslaklığı gidene kadar kurulayın.

KONTROL VE BİRLEŞTİRME

Parçaları kuruduktan sonra kumandanızı tekrar birleştirin, pilleri takın ve telefon kamerasıyla tuşların çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN