Kuru soğanın içine koyun asla çürümesin! Filizlenme olmuyor taş gibi duruyor! İşte kuru soğan saklama yöntemi

Kuru soğanın içine koyun asla çürümesin! Filizlenme olmuyor taş gibi duruyor! İşte kuru soğan saklama yöntemi

Kışın tüketmek için depolanan soğanları saklamakta büyük zahmet istiyor. Evde saklanan soğanların Kısa bir süre sonra küflendiği ya da filizlendiği görülmektedir. Kuru soğanları taş gibi uzun süre saklamak için mutlaka bu yöntemi uygulayın. İşte kuru soğan saklama yöntemi…

Yemeklerim vazgeçilmez malzemesi soğan hem lezzet hem de fayda sağlıyor. Kış aylarında hastalıklara karşı koruyucu görevi gören soğanların uygun koşullarda saklanması da son derece önemlidir. Yanlış muhafaza edilen soğanların çabukça çürüdü ya da filizlendiği görülmektedir. Hem faydasından hem de lezzetinden kaybetmemek için soğanları bu yöntemle saklayınız. İşte kuru soğan saklama yöntemi…

SOĞANLARI ÇÜRÜTMEDEN SAKLAMANIN YÖNTEMİ

Kuru soğanları uzun süre çürümeden ve filizlenmeden saklamak için uygulayabileceğiniz belli başlı adımlar bulunmaktadır. Öncelikle soğanları muhafaza ettiğiniz yerin serin, kuru ve Havadar bir yerde olması gerekmektedir. Soğanın nemden uzak kalarak çürüme sürecini yavaşlatabilirsiniz.

kuru-sogan-cil.jpg

Soğuk depolama koşulları soğanların daha uzun süre taze kalmasına katkı sağlamaktadır. Bunun yanı sıra soğanları güneş ışığından ve diğer meyve sebzelerden uzak tutmakta önemli bir detaydır. Soğanları elma gibi etilen gazı üretilen besinlerle bir arada tutmamanız gerekiyor.

Elmada oluşan eksilen gazı çürüme sürecini hızlandırırken soğanların çabuk bir şekilde bozulmasını sağlamaktadır. Soğanları serin bir yerde kuru soğan torbasının içerisinde ya da kağıt bir kesede saklamak önemlidir. Bununla birlikte soğanları bir sepet içerisinde tutmaktır çürüme işlemini geciktirmektedir.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN