Limon suyunun bitkiler üzerindeki bu faydası duyanlar tarım ilaçlarına para vermeyi bırakıyor! Çözüm sadece mutfağınızda...

Limon suyunun bitkiler üzerindeki bu faydası duyanlar tarım ilaçlarına para vermeyi bırakıyor! Çözüm sadece mutfağınızda...

Bitkiler için limon suyu kullanabilir misiniz? Limon suyu bahçede etkili mi? Araştırmalara göre öyle görünüyor! Daha fazlasını öğrenmek için haberimizi dikkatlice okuyun!

Bahçelerimizdeki bitkiler güzellikleri ile başımızı döndürüyorlar. Çok sevdiğimiz bitkilerimizi sağlıklı tutmanın pek çok ilginç yolu var ve bunlardan biri de bitkiler için limon suyu kullanmak. Biraz tuhaf gelebilir ama bize güvenin.

BİTKİLER İÇİN LİMON SUYUNUN FAYDALARI

1. LİMON SUYU İLE OT TEDAVİSİ

Limon suyu organik bir yabani ot öldürücü olarak kullanılabilir. Limon suyu alın ve bir litre beyaz sirke ile karıştırın. İyice karıştırın, bir sprey şişesine doldurun ve yabani otların üzerine püskürtün. pH seviyelerini düşürerek yabani büyümeyi öldürür. Bu organik çözüm, günün en sıcak saatlerinde en güçlüsüdür. Etkiler yalnızca kısa bir süre devam eder, bu nedenle birçok uygulamayı denemeniz gerekir.

2. ÇİMLENME ORANINI ARTIRIN

Yapılan araştırmaya göre limon suyu hücre bölünmesinin büyümesini teşvik ediyor, bazı enzimlerin aktivitesini uyarıyor ve besinlerin bitkinin kısımlarına daha kolay taşınmasına yardımcı oluyor. Bir litre suya 3 ml limon suyu ekleyin ve solüsyonu ekim sırasında tohumları sulamak için kullanın. Çimlendiklerinde, fideleri sulamak için tekrar kullanabilirsiniz. Sert kaplanmış tohumları ekmeden önce gece boyunca bu solüsyonda bekletmek de çimlenme şansını artıracaktır.

limon-suyu-ilave-etmek.webp

3. TOPRAĞIN PH DÜZEYLERİNİ DENGELEYİN

PH'ı 7'den fazla olan herhangi bir alkali toprak, ayda bir kez seyreltilmiş limon suyu kullanılarak dengeye gelebilir. Toprağı nötr bir seviyeye yakın tutarak veya hafif asidik hale getirerek iyi çalışır, bu asit seven bitkiler için iyidir. Bunun için bir kova suya 2 yemek kaşığı limon suyu ekleyin ve bu solüsyonu bitkinin tabanına dökün. Yaprakları bununla ıslatmadığınızdan emin olun, yoksa yanarlar. Not: Bu numara çoğunlukla küçük alanlar veya kaplardaki bitkiler için kullanışlıdır!

4. TEMİZ METAL VE BAKIR KAPLAR

Limon suyu ayrıca metal ve bakır kapları temizlemek için iyi bir seçimdir. Asidik içeriği, birikintileri ve sert su lekelerini ortadan kaldırarak yeniden yeni görünmelerini sağlar! En iyi sonucu almak için temiz bir beze birkaç damla limon suyu ekleyin ve suyla durulamadan önce birkaç dakika tencerelerin üzerine sürün. Metal bibloları, cam kavanozları ve vazoları temizlemek için de kullanabilirsiniz. Bir limonu ikiye bölün ve tüm izleri yok etmek için dış yüzeyine sürün. Aynı şekilde kavanoz ve vazo içlerindeki kalsiyum lekelerini çıkarmak için suyunu temiz bir bezle kullanın.

basliksiz-8.jpg

5. LİMON KABUKLARI

Bahçenizde limon kabuklarını kullanmanın birçok yolu vardır:

  • Komposta bir avuç narenciye kabuğu eklemek nitrojen seviyelerini artıracaktır.
  • Limon kabukları zengin bir magnezyum, kalsiyum ve kükürt kaynağıdır. Onları toz haline getirin ve bitkilerinizin daha sağlıklı olması için saksı ve bahçe toprağına ekleyin.
  • Limon kabukları, yaprak bitlerinden kurtulmak için güçlüdür. Limon ve portakal kabuklarını 50:50 oranında kaynatın, süzün, solüsyonu soğutun ve bir sprey şişesine aktarın. Onlardan kurtulmak için yaprak biti istilasına uğramış alanın etrafına püskürtün!
  • Sivrisinekleri uzak tutmak için limon kabuklarını cilde ovmak. Kabukları suda kaynatın ve solüsyonu sivrisinek istilasına uğramış bölgeye püskürtün.

6. ÖRÜMCEKLERDEN KURTULUN

Limon suyu da örümcekleri kovmada oldukça işe yarar. Bir bardak suya 10-14 damla limon suyu ve 8-10 damla nane yağı ekleyin. İyice karıştırın ve solüsyonu örümcek ağının etrafına püskürtün. Ayrıca limonu ikiye bölebilir, içine biraz karanfil koyabilir ve onları uzak tutmak için örümceklerin istila ettiği bölgenin yakınına koyabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN