Marulu bir de böyle saklamayı deneyin! 20 gün boyunca çıtır çıtır kalıyor: Asla çürüyüp kararmıyor

Marulu bir de böyle saklamayı deneyin! 20 gün boyunca çıtır çıtır kalıyor: Asla çürüyüp kararmıyor

Salatalarımızın vazgeçilmezi olan marulun şimdi tam zamanı. Pazardan taze taze aldığınız marulun uzun süre aynı formunu korumasını istiyorsanız bir de bu yöntemi deneyin. Öyle ki bu yöntemle 20 gün boyunca çıtır çıtır kalıyor. İşte, marulu uzun süre saklamanın formülü…

ESMAGÜL KOÇAK

Hem sağlık açısından faydalı hem de lezzetli olan yeşillikler mutfaklarımızın vazgeçilmezi oluyor. Ancak, bu yeşilliklerin buzdolabına koyduğumuz gibi buruşması ve tazeliğini yitirmesi ne yazık ki oldukça kısa sürüyor.

Marul gibi sebzeleri iyi şartlarda muhafaza etmek, içeriğindeki vitaminlerden tam anlamıyla faydalanmak için oldukça önemli. Bu yüzden de doğru saklama koşulunu bulmak ve uygulamak gerekiyor. Peki, marul uzun süre nasıl saklanır? İşte cevabı…

MARUL UZUN SÜRE NASIL SAKLANIR?

Aldığınız marulu uzun süre ilk günkü tazeliğinde saklamak için en çok dikkat etmeniz gereken nokta sağlıklı bir marul almaktır. Sararmış ya da yumuşamış formdaki marulların uzun süre taze kalması ne yazık ki mümkün değil. Bu yüzden canlı yeşil renge sahip, çıtır çıtır görünümü olan marulları tercih etmelisiniz.

Tabii iş sadece doğru marul tercihiyle bitmiyor. Doğru bir marul tercihi yaptıktan sonra onu muhafaza etme yöntemi de oldukça önemli. Eğer o yöntemin ne olduğunu hala bulamadıysanız doğru yerdesiniz.

marul-uzun-sure-nasil-saklanir.jpg

BU YÖNTEMLE 20 GÜN BOYUNCA ÇITIR ÇITIR KALIYOR

Aldığınız marulları güzelce yıkadıktan sonra hepsini içine alacak boyutta bir kabın içine kökleriyle birlikte yerleştirin. Ardından üzerine su ekleyin ve suyun yüzeye çıkmaması için üstünü bir tabakla kaplayın. Marulları yerleştirdiğiniz kabın ağzını kapatarak buzdolabına koyabilir ve ihtiyacınız oldukça marulları kaptan alarak kullanabilirsiniz. Bu yöntemle marullar 20 güne kadar ilk günkü tazeliğini koruyacak ve çıtır çıtır kalacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN