Medcezir'in yıldız oyuncusu hayatını kaybetti! Sevenlerini yasa boğan haber geldi!

Medcezir'in yıldız oyuncusu hayatını kaybetti! Sevenlerini yasa boğan haber geldi!

Medcezir'in sevilen oyuncusu usta oyuncu Can Gürzap yaşında yaşamını yitirdi.Acı haber tiyatro ve sinema dünyasını yasa boğdu.

Medcezir dizisinde canlandırdığı Asım Şekip Kaya karakteri ile büyük kitlelerin gönlünde taht kuran usta oyuncu Can Gürzap hayatını kaybetti. Armağan Çağlayan, tiyatroya 52 yılını adayan Devlet tiyatrosu sanatçısı Can Gürzap'ın vefatını duyurdu.

dfhdfh.jpg

Çağatay Ulusoy ve Serenay Sarıkaya'nın başrollerini paylaştığı Medcezir dizisiyle genç neslinde yakından tanıdığı Can Gürzap'ın vefatını sanat dünyasında derin üzüntüye neden oldu.

asimmghf.jpg

79 yaşında yaşama gözlerini yuman ünlü sinema ve tiyatro sanatçısının, bir süredir hastanede aort anevrizması tedavisi gördüğü öğrenildi.

asomfg.jpg

CAN GÜRZAP KİMDİR?

İstanbul'da 1944'de dünyaya gelen sanatçı, ilk tiyatro eğitimini, kendisi gibi sanatçı olan babası Reşit Gürzap'tan aldı. 1962'de Kadıköy Maarif Kolejini tamamladıktan sonra, 1963'te Ankara Devlet Konservartuvarı Tiyatro Bölümne başladı.Gürzap, Milli Eğitim Bakanlığının bursu ile Londra'da Central School of Speech and Drama'da hem oyunculuk eğitmenliği, ses nefes ve konuşma eğitimi ile reji eğitimi gördü.1978'de İstanbul Devlet Tiyatrosu kurucu müdürlüğüne atandı. TRT'de radyoya birçok radyo tiyatrosu hazırlayan usta sanatçı, çevirmenlik ve senaryo yazarlığı da yaptı. Kurucusu olduğu doğru, güzel, etkileyici konuşma eğitimi veren "Dialog" adlı okulda da görev yapan Gürzap, Devlet Tiyatrolarında 40'a yakın oyunda yönetmen ve oyuncu olarak görev aldı.

Sinema ve aralarında "Kartallar Yüksek Uçar", "Ateşten Günler", "Yorgun Savaşçı", "Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz" ve "Medcezir"in bulunduğu birçok dizide de yer alan Gürzap, "Tiyatro Dialog" adıyla kendi tiyatro topluluğunu da kurmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN