Milyonlarca emekliye kötü haber! Bu kez talih kuşu konmadı, uçtu: AK Parti'den açıklama geldi

Milyonlarca emekliye kötü haber! Bu kez talih kuşu konmadı, uçtu: AK Parti'den açıklama geldi

Emekli vatandaşların maaşlar ile ilgili araştırmaları hız kesmeden devam ediyor. Peki hangi emekliler zam alamayacak? Emekli ikramiyeleri ne kadar oldu? Tüm detaylar haberimizde.

Emekli maaşlarına yapılan iyileştirmeler sonrasında vatandaşlar merakla zamlardan kimlerin faydalanabileceğini araştırmaya başladı. Peki yeni zamlar kimler için geçerli oldu? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

EMEKLİ MAAŞLARINDAKİ İYİLEŞTİRMELER

Emekli vatandaşların maaşlarında yapılan iyileştirmeler geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı tarafından paylaşıldı. Meclise sunulan ve onaylanan maaş zamları sonrasında en düşük emekli maaşı 5 bin 500 TL seviyesinden 7 bin 500 TL seviyesine yükseltildi. Aynı zamanda bayram öncesinde verilecek ikramiyeler ile ilgili de çalışmaların devam ettiği öğrenildi. EYT yasası sonrasında emeklilik başvurusu yapan vatandaşların yarısının bu maaş düzenlemesinden faydalanması bekleniyor. Ancak 7 bin 500 TL üstünde emekli maaşı alan vatandaşların zam alıp almayacağı ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Az prim ödemesi yapan emekli vatandaşla diğer emeklilerin maaşlarında yapılacak iyileştirmeler de merakla bekleniyor. 

Emekli Maaşlarına 2 Bin TL Artış

7 bin 500 TL'den daha düşük olan maaşların tamamlanması için taban ücretlere yansıma yapılacak. 7 bin 500 TL'den düşük maaş alanların ise bu miktara çıkması için zamdan yararlanmama ihtimali göz önünde bulundurulacak. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş tarafından meclise sunulan 2 bin TL'lik maaş düzenlemesi yasası içinde 16 farklı madde bulunuyor. Elitaş tarafından yapılan açıklamalar şu şekilde; 'Bu durumdan en çok SSK ve Bağ Kur emeklisi vatandaş faydalanacak. 2 milyon 250 bin EYT'li vatandaş arasında da 5 bin 500 TL maaş alacak olanlar vardı ve bu maaş 7 bin 500 TL'ye yükselmiş oldu. 11 milyona yakın emekli vatandaş yeni maaşlardan faydalanacak. 6 milyonluk kısımda 2 bin TL'ye yakın bir artış olacak. 7 bin 500 TL altında emekli maaşı alanlar 7 bin 500 TL maaş almaya başlayacak.' 7 bin 500 TL seviyesinde emekli maaşı alan vatandaşlar da maaşlarda yapılacak iyileştirmeleri beklese de henüz maaşlarla ilgili bir açıklama yapılmadı. Güncel olarak yalnızca en düşük emekli maaşlarında 2 bin TL'lik bir artış yapıldı. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN