Öksürüğü şıp diye kesiyor: Meğer bu kadar kolaymış! Geçmeyen öksürük için ılık suya bir kaşık atıp için

Öksürüğü şıp diye kesiyor: Meğer bu kadar kolaymış! Geçmeyen öksürük için ılık suya bir kaşık atıp için

Hastalığı atlattığı halde öksürükten kurtulmayanlar ilaç ve pastil gibi boğazı rahatlatacak destek ürünleri kullansa da öksürük şikayeti çoğu zaman geçmez. Geçmeyen öksürüğe karşı doğal çözüm mevcut. Bir doğal besin sayesinde geçmeyen öksürük şikayetinden kısa sürede kurtulabilirsiniz. Peki, öksürüğü şıp diye kesen ne var? Öksürüğe ne iyi gelir? Öksürük nasıl geçer? İşte, öksürüğü kesen doğal yöntem...

Üst solunum yolu hastalıklarının bir yan etkisi olarak devam eden öksürük, hastalığın ardından kalmaya devam edebilir. Geçmeyen öksürük şikayetinden kurtulmak için dut sirkesini kullanabilirsiniz. Haberglobal'de yer alan habere göre, dut meyvesinden elde edilen doğal sirkenin bir kaşığı dahi öksürüğü gidermede etkili. 1 bardak ılık suyun içerisine 1 yemek kaşığı dut sirkesi ilave edip bu karışımı düzenli içtiğinizde öksürükten kurtulabilirsiniz.

DUT SİRKESİNİN FAYDALARI NELER?

Sindirimi düzenler: Dut sirkesi sağlıklı probiyotikler içermektedir. Bağırsaklarda yararlı bakteri üretimini destekleyen probiyotikler sindirimin düzenlenmesine yardımcı olur. Bağırsakların aktif çalışma hızına destek olan dut sirkesi ile kabızlık şikayetine son verebilirsiniz.

Cildi yeniler: Dut sirkesi cildin pH dengesinin korunmasına yardımcı olur. Bu sayede ciltte kuruluğun önüne geçen dut sirkesi akne ve sivilce oluşumunu engeller. Aynı zamanda saçlarda egzama gibi saç derisinde oluşan rahatsızlıkları da önler.

Kan şekerini dengeler: Dut sirkesi kan şekerini dengelenmesine yardımcı olmaktadır. Dut sirkesi kan şekerinin ani şekilde düşüp yükselmesinin önüne geçer.

Bağışıklığı güçlendirir: Dut sirkesi antioksidan bakımından zengin bir sirkesidir. Dut sirkesini tüketilmesi vücuttan toksin atılmasına yardımcı olur Bu sayede bağışıklığı güçlendiren dut sirkesi kış aylarında sıklıkla görülen grip ve nezle gibi hastalıklara karşı koruma sağlar.

Kilo vermeye yardımcı olur: Dut sirkesi bazal metabolizmanın hızlanmasına katkı sağlayarak enerji yakımını artırır. Bu sayede kilo verme işlemi kolaylaşır. Aynı zamanda vücuttan ödem atmaya yardımcı olan dut sirkesi ile daha fit bir vücuda kavuşabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN