Ölüm hariç her şeye faydası var! Her gün tüket değişimi gör! İşte zeytinin faydaları…

Ölüm hariç her şeye faydası var! Her gün tüket değişimi gör! İşte zeytinin faydaları…

Bütün dertlere deva görülen zeytinin faydaları da saymakla bitmiyor. Günde birkaç zeytin tüketirseniz vücudunuzdaki değişimleri de fark edeceksiniz. Beslenme rutininizi eklediğiniz zeytin ile hayatınız tamamen değişecek. İşte zeytinin faydaları…

Besin değeri oldukça yüksek bir besin olarak görülen zeytinin faydaları da saymakla bitmiyor. İçerisinde bulunan vitamin mineral ve antioksidanlar sayesinde vücuda pek çok farklı etki sağlayan zeytin pek çok hastalığı da çözüm oluyor. En sağlıklı beslenme tipi olarak açıklanan Akdeniz tipi beslenme türünde karşımıza çıkan zeytin ve zeytinyağı birçok hastalıktan da korunmanın sağlıyor. İşte zeytinin faydaları…


FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

İçerisinde yer alan vitamin, mineral ve antioksidanlar ile vücuda direnç sağlayan zeytin birçok hastalığında çözümü olarak görülüyor. Sağlıklı yağlar içermesi nedeniyle sık sık gündemde yer alan zeytin birçok yemeğin de baş tacı olarak ür sofralarda yer alıyor. Zeytinin faydaları şu şekildedir:

zeytin.jpg
Kalp hastalığı riskini azaltma: Zeytin içerisinde yer alan oleik asit adlı doymamış yağ sayesinde kolesterol seviyenizi düşürebilirsiniz. Bu sayede kalbinizi de koruma altına alacaksınız.


Felç riskine karşı koruma: Zeytin içerisinde yer alan antioksidanlar da felç riskini azaltmaktadır.


Kanser riskini düşürme: Zeytin içerisindeki antioksidanlar vücuttaki serbest radikallerle savaşırken kansere karşı da ayrı bir koruma sağlamaktadır.

zeytin-ve-zeytinyagi.jpg
Kemik sağlığını iyileştirme: Organların sağlığı kadar kemik sağlığı da oldukça önemlidir. Zeytin içerisinde yer alan kalsiyum, kemik sağlığını desteklemek için kaçınılmaz bir besin olarak görülüyor.


Cilt sağlığını geliştirme: Zeytin içerisinde yer alan antioksidan cilt için de kaçınılmaz bir etki sağlamaktadır. Birçok cilt bakım ürünü içerisinde yer alan zeytinyağı cildi güneşten ve çevresel faktörlerden koruyucu bir bariyer oluşturuyor.


Güçlü bağışıklık sistemi: Sağlıklı bir vücut için en önemli şey bağışıklık sisteminin güçlü olmasıdır. Bağışıklık sisteminin güçlenmesi için de günlük beslenmenizde zeytine yer veriniz.

Kilo verme sürecine yardımcı olma: İçerisinde yüksek oranda lif bulunduran zeytin düşük kalorili bir besin olması nedeniyle tokluk hissi sağlayarak az yemenizi ve kilo verme sürecini hızlandırır.


Bağırsak sağlığını iyileştirme: Bağırsak sağlığını korumak için de iyi bir probiyotik kaynağı olan zeytin kronik hastalık riskini de azaltır.

zeytinler.jpg​​​​​​​
İnflamasyonu azaltma: Zeytin içerisinde yer alan antioksidanlar vücuttaki iltihaplanmayı azaltarak kalp sağlığı, inme ve kanser gibi birçok kronik hastalığında önüne geçiyor.

Sağlıklı ürünler arasında yer alan zeytin tek başına tüketilebildiği gibi farklı sunum türleri ile de günlük beslenmenize dahil edilebilir. Salatalara çok yakışan zeytin sandviçlerin de baş tacı olacak. Bunun yanı sıra zeytin ezmesini dip sos gibi de kullanabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN