Resimde gizli bir kurbağa var! 7 saniyede bulanların IQ seviyesi 130 ve üzeri çıkıyor...

Resimde gizli bir kurbağa var! 7 saniyede bulanların IQ seviyesi 130 ve üzeri çıkıyor...

Bir kaplumbağa, nilüfer yapraklarıyla dolu gölete saklanmış. Sadece 7 saniyede fark edebilir misiniz? Bu optik illüzyon bulmacasıyla görüşünüzü test edin...

Optik illüzyonlar, sıklıkla bir şeyi açıkça gizleyen, akıllara durgunluk veren resimlerden oluşan bulmacalardır. Beynimizin gerçeklikten farklı bir şeyi algıladığı görsel bir fenomen olarak tanımlanırlar. Bizi bir şeylerin gerçekte orada olmadığını düşünerek kandırabilirler ya da gözlerimizi var olmayan şeyleri görecek şekilde kandırabilirler.

Optik yanılsama resimleri genellikle üçgenler, daireler, kareler, dikdörtgenler vb. gibi basit şekiller kullanılarak oluşturulur. Bu şekiller daha sonra yanılsamayı yaratmak için çeşitli şekillerde düzenlenir. Amaç gerçekte orada olmayanı ya da göz önünde saklananı görmektir. Aklınızı başınızdan alacak zorlu bir mücadeleye hazır mısınız? Hadi gidelim!

1-001.jpg

RESİMDEKİ KAPLUMBAĞAYI 7 SANİYEDE TESPİT EDİN

Yukarıdaki resim bulmacasında nilüfer yapraklarıyla dolu bir gölet görebilirsiniz. Havuzda sadece nilüfer yaprakları değil, aynı zamanda havuzda çiçek açan zambaklar da var. Ayrıca gölete davetsiz bir misafir var. Bir kaplumbağa bir şekilde gölete ulaşmış ve nilüfer yapraklarının arasında saklanıyor. Şimdi bu optik bulmacanın içinde saklı kaplumbağayı tespit etme sorumluluğunu üstlenmelisiniz. Bunu yapabilir misin? Cevabınız evet ise harika, bunu süre sınırı içinde yapmalısınız. Bu optik illüzyon için belirlediğimiz süre sınırı 7 saniyedir. O halde gözlüklerinizi alın ve zamanlayıcılarınızı ayarlayın.

ZEKA BULMACASI CEVABI

Bu optik bulmacanın çözümünü yazının sonunda sunduk. Sorunu kendiniz çözmeden aşağı kaydırmamalısınız. Tek yapmanız gereken görüntüyü dikkatlice gözlemlemek.

Sizden gölette saklanan kaplumbağayı 7 saniye içinde bulmanızı istedik. İşte burada:

2.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN