Sıcak havalarda daha çabuk bozuluyor! Soğanları bu yöntemle 6 ay saklayın: Küflenip yumuşamadan taş gibi kalıyor

Sıcak havalarda daha çabuk bozuluyor! Soğanları bu yöntemle 6 ay saklayın: Küflenip yumuşamadan taş gibi kalıyor

Sıcak havalarda daha çabuk bozuluyor! Ancak bunun bir yöntemi var! Soğanları eğer bu yöntemle saklarsanız ne küfleniyor, ne de yumuşuyor! 6 ay saklayın, soğanlarınız taş gibi kalsın...

Soğanlar, mutfaklarımızın vazgeçilmez bir parçasıdır ve birçok yemeğe lezzet katarlar. Ancak, soğanları doğru şekilde saklamazsanız, çabucak bozulabilirler. Uzmanlara göre, soğanlarınızı uygun şekilde saklarsanız altı aya kadar taze kalabilirler.

SOĞANLARI TAZE SAKLAMA YÖNTEMİ

Müthiş Bilgi: Hangi Soğan Hangi Yemek İçin Kullanılır?Keşfet

İlk olarak, soğanlarınızı buzdolabında saklamaktan kaçının. Soğuk ve nemli bir ortam, soğanların nişastayı şekere dönüştürmeye başlamasına neden olabilir, bu da onların çabucak bozulmasına yol açar. Bu nedenle, kahverengi, beyaz ve kırmızı soğanları karanlık, serin, kuru ve iyi havalandırılan bir yerde saklamak en iyisidir.

Mutfak dolabı gibi bir yer uygun gibi görünebilir, ancak dolabın fırınınızın yakınında olmamasına dikkat edin. Fırın her çalıştığında sıcaklık dalgalanır ve bu da soğanlar için istenmeyen bir ortam oluşturabilir.

Soğanların ömrüne ömür katıyor: Yaz aylarına kadar bozulmadan ilk günkü tazelikte tutacak o saklama yöntemi!

En uygun saklama yeri ise garaj veya kilerdir. Serin ve kuru bir ortam bulunduğundan emin olun, ayrıca soğanları doğrudan güneş ışığından uzak tutun, çünkü güneş ışığı küf oluşumunu teşvik edebilir.

Soğanları saklarken, nerede sakladığınız kadar nasıl sakladığınız da önemlidir. Marketten plastik torbalarda alınan soğanları çıkarın ve hava alabilen bir sepet veya kağıt torbada saklayın. Plastik torbalar nemin hapsolmasına neden olabilir ve bu da soğanların daha çabuk bozulmasına yol açabilir.

Kış hastalıklarına karşı soğana sofralarınızda sıkça yer verin - Sağlık Haberleri

Soğanlarınızı doğru şekilde saklayarak, tazeliğini uzun süre koruyabilir ve çeşitli yemeklerde kullanmaya devam edebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN