Soğuktan elleriniz mi çatladı? Kimse bu basit yöntemden bahsetmiyor ama büyükannelerin 2 çok etkili ilacı

Soğuktan elleriniz mi çatladı? Kimse bu basit yöntemden bahsetmiyor ama büyükannelerin 2 çok etkili ilacı

Soğuk havayla birlikte cilt problemleri baş göstermeye başladı. Soğuktan elleriniz mi çatladı? Özellikle kuru ciltlilerin muzdarip olduğu bu sorunun çözümü çok basit! Kimse bu basit yöntemden bahsetmiyor ama büyükannelerin 2 çok etkili ilacı...

Soğuk kış günlerinde hayat kalitesini düşüren sorunlardan biri çatlayan ellerdir. Soğuk havadan sıcak havaya geçişle cilt dengeyi sağlayamaz ve düşen nem oranıyla cilt nemini yitirdikçe kurur ve çatlar. Çatlamış elleri kullanmak zaman zaman acı verici olabilir ama bu sorunun çok kolay çözümleri var.

Soğuk günlerde ellerinizi korumak ve çatlakları önlemek için doğal çözümleri denemek harika bir fikir! İşte bu amaçla kullanabileceğiniz üç doğal çözüm:

SHEA YAĞI

elde-olusan-catlaklar-nasil-gecer.webp

Çatlamış eller için güçlü bir müttefik olan Shea yağı, nemlendirici ve besleyici özelliklere sahiptir. Shea meyvesinin tohumlarından elde edilen bu zengin tereyağı, hasarlı cilt bariyerini onarabilir, kuruluğu azaltabilir ve iyileşmeyi destekleyebilir. Uygulaması basittir: Temiz ellerinize Shea yağını nazikçe masaj yaparak uygulayın ve özellikle çatlamış bölgelere odaklanın. En iyi sonuçları elde etmek için uzmanlar, Shea yağını düzenli olarak kullanmayı önerir, özellikle yatmadan önce, böylece cilt gece boyunca yenilenebilir.

BAL VE ZEYTİNYAĞI

elde-olusan-catlaklar-nasil-gecer.png

Bal, antibakteriyel ve nemlendirici özelliklere sahip bir doğal üründür. Şekerle karıştırılarak kullanıldığında ölü hücreleri temizleyebilir ve cildi nemlendirebilir. Zeytinyağı ise antioksidanlar ve esansiyel yağ asitleri açısından zengin bir nemlendiricidir. İki malzemeyi bir araya getirerek ellerinize doğal bir peeling uygulayabilir ve ardından ince bir tabaka bal sürerek 15-20 dakika bekleyebilirsiniz. Daha sonra durulayarak ellerinizi nemlendirebilirsiniz. Zeytinyağını ise özellikle tırnak etleri ve çatlamış bölgelere nazikçe masaj yaparak uygulayabilirsiniz. İşlem sonrasında hafif eldivenler giyerek yağın daha iyi emilmesini sağlayabilirsiniz. Bu tedaviyi haftada bir veya iki kez tekrarlamak, ellerinizi yumuşak ve nemli tutmanıza yardımcı olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN