Gülşen tahliye oldu

Gülşen tahliye oldu

Nisan ayındaki bir konserinde İmam Hatiplere yönelik sözleri nedeniyle tutuklanan şarkıcı Gülşen'in avukatının tutukluluk durumuna itiraz etmesinin ardından tahliye oldu. Gülşen'e ev hapsi verildiği öğrenildi.

Nisan ayında verdiği konserde imam hatiplilere yönelik söylediği sözler nedeniyle 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan hakkında soruşturma başlatılan şarkıcı Gülşen tutuklanmıştı.

Avukatının yaptığı itiraz sonucu Gülşen, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Üç gün kaldığı Bakırköy Kapalı Kadın Cezaevi'nden çıkan Gülşen'in, ev hapsine karar verilerek tahliyesine karar verildiği öğrenildi.

GÜLŞEN'DEN CEZAEVİ ÖNÜNDE İLK GÖRÜNTÜ

Ev hapsi kararıyla tahliye edilen şarkıcı Gülşen, cezaevinden çıktı. Şarkıcının ilk görüntüsü kalabalık basın ordu tarafından görüntülendi.

gggg.png

AVUKATINDAN "EV HAPSİ" AÇIKLAMASI

Ev hapsiyle tahliyesine karar verilen Gülşen Çolakoğlu'nun avukatı Emek Emre, Gülşen'in tutukluluk halinin sonlandırılmasından dolayı mutlu olduklarını, ancak ev hapsinin kaldırılması için talepte bulunacaklarını belirtti.

Avukat Emre, "Tahliye hususunda çok mutluyuz. Geçen hafta perşembeden beri üzüntülü ve endişe edici bir süreç yaşadık. 25 Ağustos Perşembe sabahı emniyet güçleri, adli kolluk müvekkilin evine gidip 'İfadeye çağrılıyorsunuz, bizimle gelmeniz lazım' demek akabinde esasen usulsüzlükler o andan itibaren başlamıştı" dedi.

Emre gözaltı süreciyle ilgili ise, "Nisan ayında sarf edildiği iddia edilen çok rahatsız edici sözler var. Fakat bunun 25 Ağustos tarihinde bir suç üstü hali ihtiva etmediği çok ortada. O yüzden müvekkilin ifadeye alınış noktasında usulsüzlükler ve hukuksuzluklar baş göstermişti" diye konuştu. Tutuklamanın yapılabilmesi için kuvvetli bir delil olması gerektiğini ifade eden avukat Emre, oradaki sözlerin isnat edilen edilen suçun oluşması için yeterli olmadığını, çünkü kamu güvenliğinde acil bir tehlike oluşturmadığını vurguladı. Yargıtay'ın Gülşen'in tutuklandığı TCK 216/1. maddesi ile ilgili içtihatları olduğunu, şiddet teşvikinde bulunmayan soyut kavramların bu suçu oluşturmadığını ifade eden avukat Emre, "Bugün çok mutluyuz. İtirazımız neticesinde mahkeme değerlendirdi ve tutukluluk halini sonlandırdı" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN