TCKN son hanesine göre 1.150 TL yardım parası yatacak! Başvuran parayı alacak

TCKN son hanesine göre 1.150 TL yardım parası yatacak! Başvuran parayı alacak

Engelli parası, yaşlı aylığı, kronik hastalar için yapılan ödemeler ve diğer ekonomik ödemeler devlet tarafından veriliyor. Başkaca ödeme seçenekleri de bulunan ödemeler kira yardımından fatura yardımına kadar yapılabiliyor. Vatandaşlar bu ödemelerin miktarını ve şartlarını merak ediyor. İşte detaylar...

TCKN son hanesine göre 1.150 TL yardım parası yatacak! Başvuran parayı alacak. Devlet dar gelirli ihtiyaç sahibi ailelere yardım parası veriyor. Engelli parası, yaşlı aylığı, kronik hastalar için yapılan ödemeler ve diğer ekonomik ödemeler devlet tarafından veriliyor. Başkaca ödeme seçenekleri de bulunan ödemeler kira yardımından fatura yardımına kadar yapılabiliyor. Vatandaşlar bu ödemelerin miktarını ve şartlarını merak ediyor. İşte detaylar...

para

BAKANLIK TARAFINDAN İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE KİRA DESTEK ÖDEMESİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi, dar gelirli ve kirasını ödemekte güçlük çeken ailelere kira yardımı yapılıyor. Bir çok kişinin bu ödemelerden haberi bile yok. Devlet tarafından verilen bu ödemeler sıklıkla araştırılıp merak ediliyor. Bu ödemeler eğitim desteği, yaşlılık ödemesi, engelli yardımı, fatura yardımı gibi yapılabildiği gibi kira yardımı şeklinde de yapılmaktadır. 

para

Yapılan kira ödeme destek yardımları illere göre değişiklik gösterebiliyor. Bilindiği üzere bazı illerde konut fiyatları ve kira oranları daha yüksek. Bu nedenle de bu şehirlerde farklılık gösterebilmektedir. Kira fiyatlarının çok artması nedeniyle bazı aileler geçinmekte zorluk çekebiliyor. Bunun için devlet durumu el attı. İhtiyaç sahibi ailelere verilecek olan yardım ödemelerinin kapsamı merak ediliyor.  Kira destek ödemesi olarak verilecek bu yardım ödemeleri vatandaşlara 1500 TL olarak verilecek. Başvuru yapıldığı taktirde başvurunuzun kabul edilmesi halinde ödemeler PTT aracılığı ile yapılacak. 

Bu yardımı alabilmek için gerekli olan şartlar.

Sigortalının olmaması

Gelirinin fakirlik sınırının altında kalması

Mal varlığının olmaması

Düzenli bir gelirinin olmaması gibi şartlar bulunuyor.

Başvurular e devlet sistemi üzerinden ya da bulunduğunuz yerdeki en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarından başvuru yapılabilir. 

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN