Ünlü rapçi ‘#MeToo’ hareketine ‘mafya zihniyeti’ dedi

Ünlü rapçi ‘#MeToo’ hareketine ‘mafya zihniyeti’ dedi

Amerikalı rapçi Kanye West (yeni yasal adıyla Ye) müzik, sinema ve edebiyat gibi birçok alanda kadınların maruz kaldığı cinsel tacizi ifşa ettiği ‘#MeToo’ hareketini kınayarak, “Mafya zihniyeti… 1984 zihin kontrolü” dedi.

SALİHA SULTAN

Amerikan müzik kanalı Revolt TV'de ‘Drink Champs’ adlı bir programa katılan Amerikalı rapçi Kanye West (yeni yasal adıyla Ye), sanat dünyasında kadınlara karşı cinsel tacize karşı çıkan #MeToo hareketini kınayarak, “Mafya zihniyeti… 1984 zihin kontrolü” dedi.

West, Revolt TV'deki röportajında annesinin adını verdiği yeni albümü ‘Donda’ hakkında konuştu. Albümde, bir süredir tacizle suçlanan şarkıcı Marilyn Manson ve ‘homofobik söylemleri’ nedeniyle tepki alan rapçi DaBaby ile birlikte çalışma kararını da savunan West, şunları söyledi: “Bütün Me Too… Her ikisi de iptal edildikten hemen sonra Marilyn Manson ve DaBaby'nin yanına oturduğumda, beş şarkı için, bilirsin… 10 yıl önce birlikte olduğun birinin suçlamalarıyla sana vuracaklar. Ayrıca, gerçekten ciddi şeyler yaşayan, kendi istekleri dışında ara sokaklara çekilen kadınlar var, -sarılmadan farklı- ama aynı şey olarak sınıflandırılıyor. “Bu güç ve siyaset. Bilirsin, güce aç manyaklar ve sadece kontrol et. Bu, içinde bulunduğumuz 1984 zihin kontrolü. Hepimizi iptal edemezler.”

ABD'li rock şarkıcısı Manson (52) üç kadına cinsel taciz uyguladığı iddialarıyla gündeme gelmişti. Son olarak oyuncu Evan Rachel Wood'un taciz suçlamasıyla karşı karşıya kalan Manson, iddianın ardından ajansından kovulunca “Gerçek korkunç biçimde çarpıtılıyor” ifadesiyle kendisine yöneltilen bütün suçlamaları reddetmişti.

Kayne West, #MeToo hareketini daha önce de ‘Yikes’ adlı parçasında eleştirmişti. Sanatçı şarkının sonunda ABD’de tacizle suçlanan Hip Hop müzisyeni Russell Simmons’a destek vererek “Russell Simmons da benim için dua etmek istiyor/Ben onun için dua edeceğim çünkü o MeToo'd'a sahip” demişti.

‘BEN DE’ HAREKETİ

Türkiye’de de yankı bulan bir hareket olan #MeToo (Ben de), 2006 yılında Amerikalı aktivist Tarana Burke’ün önderliğinde başladı. Oyuncu Alyssa Milano’nun aynı terimi etikete dönüştürerek Ekim 2017’de sosyal medyada kullanmaya başlamasıyla dünya çapında yayıldı. Hareket, Hollywood ünlüleri ile sosyal medyanın gücünün birleşmesiyle büyüdükten sonra, birçok sektörde çalışan kadınlar hala yaşadıkları cinsel tacizi anlatmak ve tacizciyi ifşa etmek için sosyal medyada ‘#MeToo’ etiketini kullanıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN