Vatandaşlara Ramazan yardımı tez ulaştı! e-Devlet'ten bu formu dolduranlara koli koli erzak yardımı yapılacak!

Vatandaşlara Ramazan yardımı tez ulaştı! e-Devlet'ten bu formu dolduranlara koli koli erzak yardımı yapılacak!

Ramazan Ayı'nın başlamasıyla birlikte insanların gıda yardımı ile ilgili araştırmaları da hız kazandı. Peki gıda yardımı başvuruları nasıl yapılır? Kimler faydalanabilir? Tüm detaylar haberimizde.

Ramazan Ayı süresince birçok kurumun ihtiyaç sahibi insanlara yaptığı gıda yardımları devam ediyor. Peki başvurular nasıl yapılır? Hangi kuruluşlar gıda yardımı yapıyor? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

GIDA YARDIMLARI BAŞLADI

Ramazan Ayı boyunca ihtiyaç sahibi insanların faydalanması için yapılacak gıda yardımı başvuruları e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra Sosyal Yardım Başvuruları yazıp form doldurulduktan sonra alınıyor. Ramazan kolisi için dağıtılan gıda yardımları Ramazan Ayı süresince devam ediyor. Birçok belediye, vakıf ve dernek de gıda yardımı yapıyor. Gıda yardımlarından faydalanmak için resmi internet siteleri üzerindeki formlar doldurulduktan sonra yapılıyor. Aynı zamanda e-Devlet sistemi üzerinden kimlik numarası ve şifre ile giriş yaptıktan sonra Sosyal Yardım Başvuruları yazıp yer alan form doldurularak yapılabiliyor. Başvuru değerlendirildikten sonra hak sahibi olan vatandaşlar gıda yardımlarından faydalanıyor. İhtiyaç sahibi ailelerin Ramazan Ayı boyunca ihtiyaçlarının giderilmesi için düzenlenen gıda yardımları Ramazan Ayı'ndan önce başlayarak ay boyunca devam ediyor. 

Ramazan Ayı Erzak Desteğ

Başvurusu onaylanan kişiler belirlenen noktalardan paketlerini teslim edebiliyor. Bağlı olunan belediyenin e-Devlet sisteminde gıda yardımı açık değilse başvuru yapılmıyor. Sorgulama her kişi için ayrı olarak yapılıyor ve sistemde kayıtlı kalıyor. Gıda yardımından faydalanmak için her kurumun kendine özel şartları bulunuyor ve şartları taşıyan kişiler yardımdan faydalanabiliyor. Gıda yardımı için başvuru yaparken ad, soyad, iletişim bilgisi, hane içindeki aile kişi sayısı ve yaşları, gelir durumları, neden yardıma ihtiyaç olduğu ile ilgili açıklama yazısı, kimlik bilgisi isteniyor. Başvuru süreçleri her kurum için farklılık gösteriyor. Bazı kurumlar formu değerlendirerek yardım yapıyor, bazı kurumlar ise telefonla arayarak ya da ziyarete gelerek başvuruyu onaylıyor. Gıda yardımı başvuru formu doldurulurken bilgilerin eksiksiz ve doğru doldurulması başvurunun onaylanması için önem taşıyor. Gıda yardımlarından yetim kişiler, dar gelirli vatandaşlar, yaşlılar, engelliler, öğrenciler ve ihtiyaç sahibi olan bütün vatandaşlar faydalanıyor. Ramazan Ayı boyunca verilen gıda yardımları sadece oruç tutan insanlara değil ihtiyaç sahibi olan herkese yapılabiliyor. Gıda yardımı yapılması için vatandaşların durumları muhtarlık tarafından da tespit edilerek başvuru yapılabiliyor. Ramazan Ayı boyunca gıda yardımı alan vatandaşların kolilerinde genel olarak temel ihtiyaç ürünleri yer alıyor. Aynı zamanda hijyen malzemeleri ve ihtiyaç ürünleri de olabiliyor. Genel olarak gıda yardımlarının içinde bulgur, makarna, kuru fasulye, mercimek, şehriye, nohut, zeytin, peynir, reçel, salça, şeker, un, tuz, yağ, çay, meşrubat ve hazır çorba gibi temel gıda ürünleri yer alıyor. Her sene Ramazan Ayı boyunca gıda yardımı yapan kuruluşlar şu şekilde; Kızılay, İHH İnsani Yardım Vakfı, Kızılay, Belediyeler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, AHBAP Derneği, Diyanet Vakfı. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN