Yoğurdun içine 1 kaşık koyarak cilt sorunlarından kurtulun! Güneş lekesi, sivilce, iz… 10 dakikada bebeksi cilt etkisi

Yoğurdun içine 1 kaşık koyarak cilt sorunlarından kurtulun! Güneş lekesi, sivilce, iz… 10 dakikada bebeksi cilt etkisi

Güneşte fazla kalmak ve cildi yeterince korumamak ciltte bazı koyu lekelerin oluşmasına neden oluyor. Güneş lekeleri ile diğer izleri geçirmek için piyasada çeşitli kremler olsa da hiçbiri evde hazırlanan doğal maskeler kadar etkili olmuyor. Bu yüzden cildinizdeki lekelerden kurtulmak için evde dakikalar içerisinde hazırlayabileceğiniz bu maskeleri kullanabilirsiniz…

Cilt görüntüsünü bozan lekeler aynaya her baktığımızda canımızı sıkıyor. Özellikle güneş ışınları sonucunda ciltte belirginleşen lekeler zamanla daha da koyu bir renk alarak belirginleşiyor. Bu lekelerden kurtulmak için çeşitli kremler satılsa da ne yazık ki hiçbiri istenen sonucu vermiyor.

Cildinizde oluşan ve bir türlü geçmek bilmeyen lekelerden kurtulmak için tonlarca para harcamanıza gerek yok. Evde kolaylıkla hazırlayacağınız maskelerle cildinizdeki lekelerden kurtulmanız mümkün. İşte, cildinizi kurtaracak maskeler…

KARBONAT MASKESİ

Cildi temizleyen ve kirlerden arındıran karbonat maskesi; güneş lekesi, akne ve sivilce lekelerine de iyi geliyor. Karbonat maskesiyle her zaman hayalini kurduğunuz pürüzsüz cilde kavuşabilirsiniz.

karbonat-maskesi.jpg

Evde karbonat maskesi hazırlamak için; 1 yemek kaşığı kabartma tozuna 1 yemek kaşığı yoğurt ekleyin. Cilt lekeleriniz olan bölgeye sürerek 10 dakika bekletin ve bol suyla durulayın. Bu maskeyi haftanın 1-2 günü uygulayabilirsiniz.

YULAF UNU MASKESİ

Vitamin bakımından zengin olan yulaf unu cildi besleyerek onarır. Bu yüzden de cilt lekelerinin açılması için en çok tercih edilen doğal maskelerdendir.

yulaf-unu-maskesi.jpg

Yulaf unu maskesini hazırlamak için; 1 çay kaşığı yulaf unu, 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 çeyrek limon suyu ve 1 çay kaşığı elma suyunu karıştırın. Hazırladığınız karışımı temiz cilde uygulayarak 30 dakika bekletin ve ardından ılık suyla iyice yıkayın. Bu maskeyi haftada maksimum 2 kere tekrarlayabilirsiniz.

Cilt lekelerini açmak için etkili olan bu maskeleri belirtilen aralıklarda düzenli olarak uyguladığınızda cildinizdeki değişimi fark edeceksiniz. Ancak maskelere ek olarak cildinizi güneş kremiyle güneşten korumaya ve beslenme düzeninize de dikkat etmeniz gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN