Yurt dışında çalışmak isteyenlere müjde! Euro ile çalışacak milyonlarca kişi aranıyor

Yurt dışında çalışmak isteyenlere müjde! Euro ile çalışacak milyonlarca kişi aranıyor

Yurt dışında çalışmak isteyen binlerce vatandaş için müjdeli bir haber geldi. Peki hangi ülke çalışacak eleman arıyor? Tüm detaylar haberimizde.

Yurt dışına çalışan olarak gitmek isteyen vatandaşlar için bir ülkeden güzel bir haber geldi. O ülke çalışma şartlarını açıkladı. Peki hangi ülkeye çalışmak için gidilir? Şartlar nedir? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

O ÜLKEDEN ÇALIŞACAK İNSAN DUYURUSU

Almanya Başbakanı Olaf Scholz tarafından işgücü ihtiyacı olduğu ve 2030 senesinde kadar 6 milyon işçi alınacağı duyuruldu. Scholz işgücünü sağlayabilmek için birçok önlem almaları gerektiğini, çalışan anne ve baba sayısının artması için küçük çocuğu olan ailelere destek olunması gerektiğini, 50'li yaşlarda işini kaybeden kişiler için de iyi bir gelir sağlama şansı olacağını söyledi. 

Almanya İşçi Alımı

Scholz aynı zamanda tüm bunların tek başına yeterli olmayacağını, Avrupa dışında olan ülkelerden de gelecek uzmanlara ihtiyaç duyulduğunu, bu sebeple modern göçmenlik yasasının oluşturulacağını ve bu sene bitirilmeden gereken maddelerin ortaya çıkacağını, Almanya'da çalışan insan sayısının artmasıyla birlikte ekonominin de büyüyeceğini belirtti. Scholz, göçmenler ile ilgili fazlalaşma durumu yaşanırsa ülkesinin tehlike altında olmadığını kanıtlayamayan kişilerin vatanlarına geri dönmesini sağlayacaklarını, bunun için de vatandaşlarını ülkelerin geri alması gerektiğini ama bunun sağlanmadığını, kararlılık sayesinde bu sorunun çözüleceğini ve ülkelerden uzmanların bu konuda yardım etmeleri için yasal durumların ortaya çıkacağını belirtti. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN