HDP 'Ankara'daki saldırıda 128 kişi öldü' açıklamasından dolayı özür diledi

HDP 'Ankara'daki saldırıda 128 kişi öldü' açıklamasından dolayı özür diledi

Ankara'daki terör saldırısında 128 kişinin yaşamını yitirdiğini ileri süren Demirtaş'ın bu açıklaması için partisi özür diledi. HDP, hata yaptıklarını kabul etmekle birlikte Sağlık Bakanlığı'nı suçlamaya devam etti.

Sağlık Bakanlığı'nın son açıklamasına göre Ankara'daki patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 97. Ancak HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, saldırıdan bir gün sonra ölü sayısının 128 olduğunu ileri sürdü, "128 yoldaşımızı kaybettik" dedi.

Demirtaş, saldırıdan bir gün sora katliamın yaşandığı yerde düzenlenen anma töreninde otobüsün üzerine çıkarak "Bunun hesabını 1 Kasım'da sorun" sözleri ile oy istemiş, aynı konuşmada patlamada 128 kişinin öldüğünü iddia etmişti.

Demirtaş'ın "128 ölü" iddiası partisini zor durumda bıraktı. Halkların Demokratik Partisi'nden yapılan açıklama ile hata yapıldığı kabul edildi, özür dilendi.

Partinin basın bürosundan yapılan açıklamada ''Verdiğimiz sayılarda hata olduğu anlaşılmıştır. Bu hata nedeniyle kamuoyundan ve halklarımızdan özür diliyoruz'' denildi. Ancak HDP, bir taraftan özür dilerken diğer yandan yapılan hatadan dolayı Sağlık Bakanlığı'nı suçladı.

İşte o açıklama;

"11 Ekim Pazar günü Kriz Masamızın verilerine dayanarak paylaştığımız bilgi notunda, Barış Mitingi Katliamı'nda 128 yurttaşımızın yaşamını yitirdiği bilgisini vermiştik.

Katliamın ardından sağlık kurumlarından ve başta sağlık bakanlığı olmak üzere resmi mercilerden bilgi alınmasında yaşanan sıkıntılar ve engeller, farklı kurumlardan Kriz Masamıza ulaşan listelerin birleştirilmesinde karşılaşılan zorluklar, kendisinden haber alınamayanların varlığı, Adli Tıp’taki numaralandırma sistemi ve cenazelerin beden bütünlüğünde karşı karşıya kalınan durum, tam kayıp sayısını açıklamayı zorlaştırmış, verdiğimiz sayılarda hata olduğu anlaşılmıştır. Bu hata nedeniyle kamuoyundan ve halklarımızdan özür diliyoruz.



Büyük bir acı yaşanırken, kamuoyunu aydınlatma amacıyla yaptığımız bilgilendirmedeki hatayı kendi siyasi çıkarları için kullanan çevreleri ise kınıyoruz.

Kriz Masamız; savcılık, sağlık kurumları, mitingi düzenlemiş olan kurumlarla, kayıp ve yaralı yakınlarıyla sürekli iletişim halinde olarak elimizdeki verilerin güncellenmesi için çalışmalarını sürdürmektedir.

Müezzinoğlu Demirtaş'ın açıklamasını kınamıştı:

Bu hususta karşılaştığımız en önemli sıkıntı, Sağlık Bakanlığı’nın elindeki bilgileri paylaşmamasıdır. Bunun da ötesinde, hastane başhekimlerine veri vermeme yönünde kesin bir talimat iletilmiştir. Böylesi kritik bir anda kamuoyunun bilgi alma hakkını engelleyen Sağlık Bakanlığı’nın bu uygulamasını da kınıyoruz.

Halklarımızın barış iradesine yönelik saldırıda can kayıplarımızın daha fazla artmamasını ve kimlik tespit ile cenaze defin işlemlerinin bir an önce tamamlanmasını diliyoruz.

Bu vesileyle halklarımıza ve barıştan yana tüm insanlığa tekrar başsağlığı, kaybettiğimiz canlara rahmet diliyor ve onların anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN