Demirtaş Ankara'daki terör kurbanlarını anma töreninde HDP'ye oy istedi!

Demirtaş Ankara'daki terör kurbanlarını anma töreninde HDP'ye oy istedi!

HDP'liler dün Ankara Tren Garı kavşağında meydana gelen ve 95 kişinin ölümü ile sonuçlanan saldırı üzerine bugün Sıhhiye Meydanı'ndaydı. HDP Eş Başkanı Demirtaş, mitinge dönüşen anma etkinliğinde yaptığı konuşmada, saldırıdan devleti sorumlu tuttu, 1 Kasım seçimlerinde HDP'ye oy istedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara'yı kana bulayan saldırıda hayatını kaybeden 95 kişi için Sıhhıye Meydanı'na karanfil bıraktı. Demirtaş, anma töreninde yaptığı konuşmada, "Hesap soracağız" dedi.

"Gün gelecek, devran dönecek. O günler de uzak değil. Siz bu ülkeyi teslim aldık. Devlet bizim malımız, ülke bizim malımız; diyenler halka hesap vereceksiniz. O günler gelsin diye sizlere inat direnerek kazanacağız" ifadelerini kullanan Demirtaş, saldırıdan devleti sorumlu tuttu.

15-10/11/31819687.jpg

"Devlet saldırının önünü açtı!"

Devletin, Ankara'da meydana gelen saldırıyı önlemediğini ve saldırının önünü açtığını savunan Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun saldırı sonrası açıklamalarını eleştirerek "Dünden bu yana Ankara'nın göbeğinde kuş uçsa kanat çırpsa haberi olan devlet, Ankara'nın göbeğinde bir katliamı önlememiştir. Önünü açmıştır. Diyarbakır'daki, Suruç'taki gibi. Dün akşamdan bu yana Başbakan yaptığı açıklamanın yarısından fazlasını bize tehdide ayırmıştır. Bizi suçlamaya ayırmıştır. En azından acıda, katliamda birleşebilmeyi çok isterdik ama biz katillerimizle acıda nasıl buluşalım? Bizi katledenlerle, arkamızdan sırıtıp gülenlerle biz acıda nasıl buluşalım?" dedi.

HDP'ye oy istedi!

Yaşanan acıyı siyasete malzeme yapan Demirtaş, 1 Kasım seçimlerinde HDP'ye oy istedi. Demirtaş, Aynı anda ayağımızı asfalta vursak Saray'ın camları titrer. O kadar çoğuz biz, o kadar kalabalığız. İntikam ve kinle hareket etmeyeceğiz. Şiddet, şiddeti doğurmasın diyeceğiz. Ama hesabını da soracağız. 1 Kasım da bunun ilk adımıdır" açıklamasında bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN