Her şeye rağmen Milli Takım'ın EURO 2016'da gruptan çıkma şansı bulunuyor

Her şeye rağmen Milli Takım'ın EURO 2016'da gruptan çıkma şansı bulunuyor

EURO 2016'da çıktığı iki maçtan da mağlubiyetle ayrılan Türkiye, son maçta Çekler'e karşı kazanması halinde gruptan çıkma şansını sürdürecek. İşte tüm ihtimaller...

A Milli Takım, Euro 2016 D Grubu'ndaki iki maçından da mağlubiyetle ayrılarak ilk ikiye girme şansını kaybetti. Buna rağmen Ay Yıldızlılar'ın turnuvada grubu en iyi üçüncüler arasında tamamlaması halinde de son 16 turuna yükselme şansı bulunuyor.halinde de son 16 turuna yükselme şansı bulunuyor.

ÇEKLERİ YENMEK ŞART 

Türkiye'nin en iyi üçüncüler kategorisinde yarışabilmesi için öncelikle Çek Cumhuriyeti karşılaşmasından galibiyetle ayrılması gerekiyor. Bu durumda puanını 3 yapacak olan A Milli Takım, diğer grupların üçüncüleriyle yarışacak. Türkiye, Çek Cumhuriyeti karşısında alınacak beraberlik ya da mağlubiyetle ise grup sonuncusu olarak Avrupa Şampiyonası'na veda edecek.

4 İHTİMAL GEREK 

A Milli Takım'ın Çek Cumhuriyeti maçından galibiyetle ayrılması halinde tıpkı EURO 2016 Elemeleri'nde olduğu gibi yine diğer gruplarda alınacak sonuçlar kaderimizi belirleyecek. A Grubu'nun son haftasında birbirleriyle karşılaşacak Romanya ile Arnavutluk'un berabere kalması E Grubu'nda İtalya'nın İrlanda'ya, Belçika'nın da İsveç'e kaybetmemesi durumunda Türkiye, genel puan durumunda en iyi dört grup üçüncüsünden biri olacak ve üst tura yükselecek.

İŞTE SIRA SIRA O İHTİMALLER

1- Türkiye, Çek Cumhuriyeti'ni yenecek.
2- Romanya, Arnavutluk'la berabere kalacak.
3- İtalya, İrlanda'ya yenilmeyecek
4- Belçika, İsveç'e yenilmeyecek

Bütün bu sonuçlar gerçekleşirse Türkiye gruptan çıkacak. 

EĞER ARNAVUTLUK YENERSE...

Arnavutluk'un Romanya'yı yenmesi durumunda (tek farklı), Türkiye'nin en iyi 3.ler arasında yer alması için Çek'leri 3 farklı yenmesi gerekecek. Türkiye'nin Çek'leri yenmesi şartıyla yukarıdaki maçlardan biri gerçekleşmezse Almanya'nın Kuzey İrlanda'yı farklı mağlup etmesi durumunda (4 ve üzeri farklı) da Türkiye için gruptan çıkma şansı doğacak. Türkiye'ni Çek'ler karşısında elde edeceği farka göre, Almanya'nın Kuzey İrlanda'ya atması gereken fark sayısı azalacak.

BAŞKA BİR İHTİMAL DAHA VAR

E Grubu da bir başka ihtimali oluşturuyor. Gerçekleşme ihtimali en az olan bu opsiyonda Macaristan'ın Portekiz'in yenmesi İzlanda ile Avusturya'nın da berabere kalması gerekiyor. Bu skorlar gerçekleşirse Türkiye Çek'leri yenmek kaydıyla bu grubun 3. sünü geride bırakıyor. En iyi üçüncüler kontenjanından son 16 turuna yükselen dört takım, A, B, C veya D gruplarının liderleriyle eşleşecek. A Milli Takım, D Grubu'nu 3. tamamlar ve en iyi 4 üçüncü arasında yer alırsa, B grubunu lider bitirecek takımla eşleşecek.

Gruplarını üçüncü sırada tamamlayan altı takım arasından en iyi dört takım sıralanırken sırasıyla şu kriterler göz önünde bulundurulacak:

1. En yüksek puan
2. En iyi gol averajı
3. Atılan gol sayısı
4. Turnuvadaki fair-play karnesi
5. Eğer bu dört kriter uygulandığında da eşitlik bozulmuyorsa, takımların UEFA ülkeler sıralamasındaki konumlarına bakılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN