Hükümetten bir AB açıklaması daha: Perspektifimizi kaybetmedik

Hükümetten bir AB açıklaması daha: Perspektifimizi kaybetmedik

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Türkiye'nin AB perspektifini kaybetmediğini söyledi. Bu çerçevede reform yapılacağını belirten Kalın "Vatandaşlarımızın demokratik hak ve özgürlüklerini yükseltecek yeni kanunlar yapılacak" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye'nin AB perspektifini halen yitirmediğini söyledi. Hukukta reform konusuna da değinen Kalın "Vatandaşlarımızın demokratik hak ve özgürlüklerini yükseltecek yeni kanunlar yapılacak" dedi.

Kalın, canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kalın, "Görüş ayrılıkları ABD'nin yanlış tercihleri sonucunda bu noktaya geldi. Türkiye gibi bir ülkeye yaptırım diliyle konuşursanız siz kaybedersiniz" ifadesini kullandı.

Kalın'ın açıklamaları şöyle:

"SALGININ SÜRECİNE GÖRE TEDBİRLER AZALABİLİR, ARTABİLİR" 

"Vatandaşın bu konuda bilinç sahibi olması çok önemli. Birçok Avrupa ülkesinde de bu tedbirler uygulanıyor. Bu tedbirler sürece göre yeniden ele alınacak. Salgının sürecine göre tedbirler azalabilir, artabilir.

Tedbirlere uymak hasta olmaktan hastanede yatmaktan iyidir. Lütfen tedbirlere uyalım. Sıkı bir şekilde bu tedbirlere uymamız lazım.

"AŞIDA ACELECİ OLMAMIZ LAZIM"

"Aşı çalışmalarında da çok aceleci olmamız lazım. İnşallah bunlar başarılı neticeler verecek. Aşının salgını tamamen durdurması için zamana ihtiyaç var.

Değişime adapte olmak zorundayız, yeni kanunlar yapmayız. AB perspektifi hala önemli, kaybedilmiş değil. Vatandaşlarımızın demokratik hak ve özgürlüklerini yükseltecek yeni kanunlar yapılacak. 

"ÖZGÜRLÜK-GÜVENLİK DENGESİNİ SAĞLAMAK GEREKİYOR"

"11 Eylül'den sonra ABD'nin aldığı önlemleri hatırlayın. Her demokratik ülkenin gözetmesi gereken bir denge bu. Özgürlük-güvenlik dengesini sağlamak gerekiyor. Farklı düşünmenin ahlakını koruyarak yapmalıyız.

(Bülent Arınç'ın açıklamaları) Cumhurbaşkanımız adına sözcü gibi konuşmuyorlar. Fikirlerini söylüyorlar, fikirlerini Cumhurbaşkanımıza da söylüyorlar. Cumhurbaşkanımız bir konuyu birçok kişiden dinler. 

"YARGININ UHDESİNDE OLAN BİR KONU"

"Meseleyi sadece bu iki kişiye indirgemek doğru olmaz. Yargının uhdesinde olan bir konu. Uzun tutukluluk üzerinde konuşulan konular. 

"(Hukukta yapılması beklenen reform hakkında) Çalışmalar yapıldıkça kamuoyuyla paylaşılacak.

"TÜRKİYE KENARA ATILABİLECEK BİR ÜLKE DEĞİL"

"Biden yönetimi halen şekillenmedi, göreceğiz. Türkiye kenara atılabilecek bir ülke değil. PKK ve FETÖ bizim için ulusal güvenlik meselesidir.

Patriotları almak için ABD ile 6 yıl müzakere ettik. Blöf yaptığımızı sandılar. Ne zaman Ruslarla imza attık, blöf olmadığını anladılar.  S-400 ve F-35 sorunu nesnel gerçeklere dayanmıyor. 

"TÜRKİYE'YE YAPTIRIM DİLİYLE KONUŞURSANIZ KAYBEDERSİNİZ"

"Görüş ayrılıkları ABD'ni yanlış tercihleri sonucunda bu noktaya geldi. Türkiye gibi bir ülkeye yaptırım diliyle konuşursanız siz kaybedersiniz. 

"Türkiye gibi bir ülkeye karşı, Erdoğan gibi bir lidere karşı bu yaptırım tehdidinin sonuç vermeyeceğini kendileri de biliyorlar. Yunanistan'la istikşafi görüşmeler yapmaya hazırız dedik. Ortak nokta çok fazla uygun iklim inşa edilmeli. AB'nin gündemi tek bir üyenin itirazına indirgenmemeli."

ERDOĞAN: GELECEĞİMİZİ AVRUPA İLE KURMAYI TASAVVUR EDİYORUZ"

Daha önce ekonomi ve hukuk alanında 'yeni dönem' mesajları veren Cumhurbaşkanı Erdoğan da, bugünkü konuşmasında 'AB' mesajı vermişti. Erdoğan "Kendimizi başka yerlerde değil, Avrupa’da görüyoruz. Geleceğimizi Avrupa ile birlikte kurmayı tasavvur ediyoruz" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN