Hükümetten Gazze'deki katliama tepki: ABD de sorumludur

Hükümetten Gazze'deki katliama tepki: ABD de sorumludur

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasıyla ilgili olarak, "Var olan huzursuzluğu, güvensizliği, istikrarsızlığı, kriz ve çatışmaları daha da artıracaktır" dedi. Bozdağ, Gazze'deki protestoda 37 Filistinli'nin öldürülmesiyle ilgili olarak ise, "Bu katliamdan İsrail hükümeti kadar ABD yönetimi de sorumludur" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ABD büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasına ilişkin Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Var olan huzursuzluğu, güvensizliği, istikrarsızlığı, kriz ve çatışmaları daha da artıracaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Bozdağ, ABD'nin Kudüs kararını Gazze sınırında protesto eden Filistinlilerin İsrail askerlerince şehit edilmesini ise "Bu katliamdan İsrail hükümeti kadar ABD yönetimi de sorumludur" şeklinde değerlendirdi.

"TÜRKİYE İÇİN YOK HÜKMÜNDE"

Bozdağ, "ABD ve İsrail ne yaparsa yapsın, hangi adımı atarsa atsın, yaptıkları ile attıkları adımlar Türkiye için yok hükmündedir." ifadesini kullandı.

Kudüs'ün özgürlüğüne kavuşacağına dikkati çeken Bozdağ, şunları kaydetti:

"Kudüs eninde sonunda tam özgürlüğüne kavuşacaktır. ABD ve İsrail, eninde sonunda Kudüs’ü gerçek sahiplerine bırakmak mecburiyetinde kalacaklardır."

ANKARA/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN