Hüseyin Çiloğlu kimdir ve nerelidir? Koronavirüs açıklamasıyla gündem oldu

Hüseyin Çiloğlu kimdir ve nerelidir? Koronavirüs açıklamasıyla gündem oldu

Özellikle televizyon programlarında koronavirüsle ilgili yaptığı açıklamalarla adından söz ettiren Hüseyin Çiloğlu, insanların Kovid-19’a karşı aşırı derecede korkutulduğunu savunarak, bunun iyi bir yöntem olmadığını savundu.

Korkuyla birlikte insanları paniğe sokmanın bağışıklık sistemini de çökertebileceğine inandığını aktaran Hüseyin Çiloğlu, dünyada geçmiş dönemlerde yaşanan salgın hastalıkları da anımsatarak, koronavirüs salgınıya insanların korkutulduğunu söyledi. Hüseyin Çiloğlu, Kovid-19 salgını dönemine insanları korkutmanın hiçbir şeye fayda etmeyeceğini kaydetti.

HÜSEYİN ÇİLOĞLU KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?

Global risk stratejisti, olan Hüseyin Çiloğlu, Twitter hesabında kendisini Kovid-19 İmparatorluğunu Medyada Deşifre Eden Biyoistatistikçi olarak tanımlıyor. Twitter'da 7 binden fazla takipçisi bulunan Hüseyin Çiloğlu'nun biyografisine dair pek detay bulunmuyor.

KORONAVİRÜS AÇIKLAMASI GÜNDEM OLDU

Katıldığı bir radyo programında açıklamalarda bulunan Hüseyin Çiloğlu, araştırma, inceleme, siyaset ve politika kategorilerinde eserler yazdı. Yazdığı 'Çivisi Çıkmış Dünya - İmparatorluk'tan Yaratıcı Yıkıma' kitabı ile adını duyuran Hüseyin Çiloğlu, bu romanında olmuş ya da olabilecek olayları anlatırken, zaman, mekân ve kişi unsurları üzerinde kurdu. Kahramanlar ve romanında ayrıntılı bir şekilde veren Hüseyin Çiloğlu, hikâyelere nazaran daha uzun bölümlere yer vermiştir.

huseyin-ciloglu-kimdir-ve-nerelidir-koronavirus-aciklamasiyla-gundem-olduu.jpg
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde açıklamalarda bulunan Hüseyin Çiloğlu, insanları evlerine kapatarak korkuya neden olunduğunu ve bu şekilde bağışıklık sisteminin çökertildiğini kaydederek, virüsün zaten yayıldığını ve insanların daha büyük korku ve paniğe sokmamaları gerektiğini ifade etti.

Korkunun salgından hızlı yayıldığını vurgulayan Hüseyin Çiloğlu, bu adımın yanlış olduğunu savundu. Türkiye'de ve dünyada ‘Küçük işlemeler battı’ algısı oluşturularak, orta ve küçük işletmelere darbe vurulduğunu öne süren Hüseyin Çiloğlu, özellikle pandemi sürecinde online olarak hizmet veren dev şirketlerin daha da büyüdüğünü kaydederek, insanları korkutmanın hiçbir şeye fayda getirmeyeceğini belirtti.

Bunları söylerken, geçmişte dünyada çıkan şap hastalığı, deli dana hastalığı, domuz gribi gibi salgınları anımsatan Hüseyin Çiloğlu, o salgınlarda da koronavirüs salgını gibi birçok bilim insanının ortaya çıkıp, korkuyu yaydığını, ancak onların dediği gibi olmadığını vurgulayarak, tezini savunmaya devam etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (18)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
18 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN