İBB bünyesindeki Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'nın adı değiştirildi

İBB bünyesindeki Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'nın adı değiştirildi

İBB bünyesinde yer alan Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'nın adı 'Sosyal Hizmetler ve Bağımlılıkla Mücadele Daire Başkanlığı' olarak değiştirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde 31 Mart yerel seçimlerinin ardından nisan ayında toplanan meclis oturumlarında CHP'nin 'Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu' kurulması önerisi AK Parti'nin karşı oyuyla kabul edilmemiş ve bu durum kamuoyunda tepkilere neden olmuştu.

AK PARTİ GRUBU GERİ ADIM ATTI

AK Parti grubu da tepkiler üzerine geri adım atarak mayıs ayı meclis oturumunda İBB'de 'Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Daire Başkanlığı' kurulmasını önereceklerini açıklamıştı. Mayıs ayında teklif AK Parti grubu tarafından meclise sunuldu. Teklif, İBB Meclisi'nin Eylül ayı oturumlarında karara bağlandı.

Sözcü'de yer alan habere göre, eylül ayı oturumlarının son bileşiminde gündeme alınan teklif kabul edilerek Anayasa'nın 58. maddesindeki hükmü doğrultusunda bağımlılıkla mücadele ve rehabilitasyon hizmetlerini yerine getirmek, her türlü bağımlılıkla mücadele etmek amacıyla İBB bünyesindeki Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'nın adının 'Sosyal Hizmetler ve Bağımlılıkla Mücadele Daire Başkanlığı' olarak değiştirilmesine karar verildi.

OY BİRİLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Daire başkanlığına bağlı olarak “Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Müdürlüğü” kurulması da uygun bulundu. Karar oy birliği ile kabul edildi.

Aynı oturumda Yeşilay Cemiyeti Beyoğlu Şube Başkanlığı'nın talebi üzerine, mülkiyeti İBB'ye ait Beyoğlu Keçicipiri mahallesindeki 280 metrekarelik arazi de yer alan binanın da Yeşilay'a bedelsiz olarak 25 yıllığına tahsis edilmesine karar verildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN