İBB’den Atatürk hologramlı 29 Ekim kutlaması

İBB’den Atatürk hologramlı 29 Ekim kutlaması

İBB’nin koronavirüs salgını şartlarına rağmen çevrimiçi olarak düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlaması büyük ilgi gördü. Saat 19.23'te başlayan gösteriler İstanbul'un 5 ayrı yerinde düzenlendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), pandemi koşullarına rağmen, çevrimiçi olarak çok özel bir 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlaması gerçekleştirdi. İstanbul'un 5 ayrı yerinde düzenlenen kutlamalar, saat tam 19.23'te İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 

Marşın okunmasının ardından İstanbul denizlerinde seferde olan vapurlar ve İBB İtfaiyesi sirenlerini çalarak kutlamalara katıldı. Yine İstanbul'un değişik yerlerinde mesaide olan tüm İBB birimleri de, halkla birlikte, Cumhuriyet coşkusuna eşlik etti. 

ibb1.jpg

ATATÜK HOLOGRAMI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ 

Programda Haliç Su Perdesi “Cumhuriyet Cesarettir”, İBB Saraçhane Binası “Cumhuriyet Mücadeledir”, Bozdoğan Kemeri “Cumhuriyet Özgürlüktür” ve Kız Kulesi “Cumhuriyet Gelecektir” temalarında gerçekleştirilen mapping gösterimlerine ve ışık şovlara ev sahipliği yaptı. 

Yetkin Dikiciler'in sesiyle eşlik ettiği bu gösterilerin ardından Haliç Kongre Merkezi'nde, “Cumhuriyet Atatürk'tür” teması düzenlenen programa geçildi. Burada Atatürk hologramı, büyük önderin kendi sesinden 10. Yıl Söylevi'ni okundu. 

Söylevin okunmasına da tam saat 19.33'te başlandı. Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilen ve 3 dakika civarında süren Atatürk hologramı büyük ilgi gördü. Yurttaşlar, duygusal anlar yaşadılar. 

ibb4.jpg

İMAMOĞLU KUTLAMALARA VİDEO MESAJ İLE KATILDI 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına video mesajı ile katıldı. 

Türkiye’nin 1920'li yılların başında, yokluklar, zorluklar içinde, geleceği belirsiz bir ülke olduğunu hatırlatan İmamoğlu şu ifadeleri kullandı: 

“Geleceğe umutla yürüyebilmek için, her şeyden önce, yönümüzü doğru belirlemek ve çıktığımız yolda sebat etmek zorundaydık. Cumhuriyet işte bizi bunu sağladı. Cumhuriyet bizim pusulamız oldu. Ve Cumhuriyet'le birlikte, kendi seçtiğimiz yolda yürüme özgüvenini kazandık.” 

ibb2.jpg

“CUMHURİYET DEĞERLERİNE TAM ANLAMIYLA SAHİP ÇIKAMADIK” 

Cumhuriyetin ikinci yüzyılına doğru yürürken, ciddi bir muhasebe yapmak ve eksiklerimizi, hatalarımızı görmek, düzeltmek mecburiyetinde olduğumuzu ifade eden İmamoğlu, “Cumhuriyetin olmazsa olmazlarına; demokrasiye, hukuk devletine, laikliğe, sosyal devlet ve adalete tam anlamıyla sahip çıkamadık, yeterince geliştirip güçlendiremedik. Her şeye rağmen, Cumhuriyetin ikinci yüzyılına umutla yürüyoruz. Çünkü Cumhuriyeti anlamak, değerini bilmek ve hissetmek konusunda güçlü bir yeniden uyanışın içindeyiz” dedi. 

ibb5.jpg

 

ibb6.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN