İçişleri Bakanlığı'ndan kayak otelleriyle ilgili yeni genelge

Son dakika haberi... Koronavirüs tedbirlerine karşın kayak merkezlerinde düzenlenen eğlence görüntülerinin kamuoyunda tepki çekmesinin ardından İçişleri Bakanlığı yeni genelge yayımlayarak, saat 22.00'den sonra etkinlik düzenlenmesinin yasaklandığını bildirdi.

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine kayak merkezlerindeki otellerde uygulanacak koronavirüs (kovid-19) tedbirleriyle ilgili genelge gönderdi.

Genelgeye göre, konaklama tesisleri için saat 22.00'den sonra getirilen müzik yayını yasağı kayak merkezlerindeki otellerde kısıtlamanın olduğu süre ve günlerin tamamını kapsayacak.

Yiyecek-içecek servisi başta olmak üzere müşterilerin topluca bir araya gelmelerini engelleyecek tedbirler alınacak, etkinliklere müsaade edilmeyecek.

Telesiyej, teleski gibi mekanik hatların iniş ve biniş noktalarında yığılmaları engellemek için fiziki mesafe kurallarına uygun alanlar düzenlenecek.

Kayak merkezlerindeki otel ve tesislerde salgın tedbirleri, il/ilçe salgın denetim ekipleri ve kolluk görevlilerince düzenli olarak denetlenecek.

uludag-tatil-foto-iha-16-9-1611644486-3-vert.jpg

TEDBİRLERE UYULMAYAN EĞLENCE TEPK ÇEKMİŞTİ

Türkiye'nin en önemli kayak merkezlerinden Uludağ'da dün ortaya çıkan müzikli parti görüntüleri, sosyal medyada kısa sürede yayılarak, büyük tepki toplamıştı. Sosyal mesafe ve maske kuralının hiçe sayıldığı eğlencede, yüzlerce genç koronavirüs tedbirlerine aldırış etmeden gece boyu eğlenmişti.

ULUDAĞ'DAKİ TESİSE 85 BİN TL PARA CEZASI KESİLDİ

Bu görüntüler büyük tepki toplarken, dün Bursa Valiliği ve Jandarma koordinesinde, Uludağ'daki otel ve kafe işletmecilerinin katılımıyla bir toplantı gerçekleşti. Toplantıda, kurallar ve genelge gereği alınması gereken tedbirler konuşuldu. Öte yandan tepki çeken görüntülerin kaydedildiği işletmeye ise 85 bin lira para cezası uygulandı.

uludag-tatil-foto-iha-16-9-1611644486-1.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN