İçişleri'nden CHP'ye 'darbe' yanıtı

İçişleri'nden CHP'ye 'darbe' yanıtı

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'un kayyum kararları için "Darbedir" açıklamasına cevap verdi: Asıl demokrasiye darbe, yerel yönetimleri teröre destek kapısı olarak kullanmaktır.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yaptığı yazılı açıklamada, Kars Belediyesi'ne kayyım atanmasını 'Demokrasiye açıkça darbe yapmaktır' sözleriyle eleştirdi.

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı da Twitter hesabından, Torun'un eleştirisinin yer aldığı haberi paylaşıp, Torun'u etiketleyerek, şunları kaydetti:

"ASIL DARBE BELEDİYELERİ TERÖRE DESTEK İÇİN KULLANMAKTIR"

"Asıl demokrasiye darbe, yerel yönetimleri teröre destek kapısı olarak kullanmaktır. Demokrasiye bağlı, kanunlara uyan belediyelerle terörü destekleyen belediyeleri, kanunların bakanlığımıza verdiği yetkiyle birbirinden ayırdığımız için teşekkür etmeniz gerekir" dedi.

KARS BELEDİYESİ'NE KAYYUM

2014'te düzenlenen 'Kobani eylemleri' soruşturması kapsamında 6 yıl sonra tutuklanan HDP'li Kars Belediyesi Eş Genel Başkanı Ayhan Bilgen görevden alındı. Bilgen'in yerine Kars Valisi Türker Öksüz kayyum olarak atandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun Kars Belediyesi'ne kayyum atanmasına sert tepki göstermişti. Kararın siyasi olduğunu söyleyen Torun "Sandıkta oy alamadığınız milletimizden intikam almaya çalışmak, demokrasiye açıkça darbe yapmaktır" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN