Gelecek Partisi'nden kayyım tepkisi: Halkın iradesini yok saymaktır

Gelecek Partisi'nden kayyım tepkisi: Halkın iradesini yok saymaktır

Gelecek Partisi'nden Kars Belediyesi'ne kayyım atanmasına tepki geldi. Teröre bulaşan başkanlar var ise bunların yerine Belediye Meclisi tarafından başkan seçilmesi gerektiği belirtilen açıklamada "Kayyım halkın iradesini yok saymaktır" denildi.

Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen 6 yıl sonra başlatılan Kobani soruşturması çerçevesinde tutuklanarak görevinden alınmış, Kars Belediyesi'ne de kayyım atanmıştı.

Gelecek Partisi'nden konuyla ilgili bir açıklama geldi. "Kayyım halkın iradesini yok saymaktır" başlıklı açıklamada teröre bulaşan belediye başkanlarının olması durumunda belediye meclislerinin yeni başkanı seçmesi gerektiği belirtildi.

Parti'den yapılan açıklama şöyle:

"Altı yıl sonra başlatılan ‘Kobani eylemleri’ soruşturmasında tutuklanan HDP’li Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen görevden alınarak, yerine Kars Valisinin kayyım olarak atanması, iktidarın hukuk garabetlerinden biri olarak tarihe kazınacaktır.

"6 YIL SONRA AKLA GELEN SORUŞTURMA"

31 Mart 2019’da yapılan seçimlerde HDP’nin kazandığı 63 belediyeden 52’sine kayyım atanmıştır. Altı yıl sonra akla gelen bir soruşturma(!) bahane edilerek HDP’nin elindeki son il belediyesine de el konulmuştur.

İktidarı uyarıyoruz. Teröre bulaşmış belediye başkanları var ise yargı kararıyla görevden alınarak yerine meclis üyeleri arasından seçim yapılmalı, halkın iradesi tecelli ettirilmelidir. Nitekim iktidarın meclis çoğunluğu elinde olan belediyelerde bu şekilde uygulamalarda bulunulmuştur.

"HIRPALANAN DEMOKRASİ BÜYÜK ZARAR GÖRÜR"

Bu ülke hepimizin. Hukuk ve adalet hepimize lazım olduğu gibi antidemokratik uygulamalara herkesin karşı çıkması gerekir. Aksi takdirde her geçen gün yıpranan, hırpalanan demokrasi büyük zarar görecektir.

Dünyayı ve ülkemizi saran pandemi nedeniyle dayanışmaya en çok ihtiyacımız olduğu bu dönemde hukuksuzluk yapmak kimseye bir şey kazandırmaz. İktidarı gündem değiştirmek yerine, halkın asıl sorunları olan işsizlik, yolsuzluk ve hayat pahalılığıyla mücadele etmeye davet ediyoruz."

NE OLMUŞTU?

2014'te düzenlenen 'Kobani eylemleri'ne ilişkin soruşturma kapsamında 25 Eylül'de gözaltına alınan 20 şüpheli, Ankara Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye gönderilerek, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade verdi. Savcı, ifade işleminin ardından zanlıların tamamını tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etti.

Hakimlikçe sorgulanan şüphelilerden Nazmi Gür, Ayla Akat Ata, Emine Ayna, Emine Beyza Üstün, Bircan Yorulmaz, Bülent Barmaksız, Can Memiş, Dilek Yağlı, Günay Kubilay, Zeki Çelik, Ali Ürküt, Pervin Oduncu, Alp Altınörs, Berfin Özgü Köse, Cihan Erdal, Ayhan Bilgen ve İsmail Şengün tutuklandı. Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan ve Gülfer Akkaya ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

KARS BELEDİYESİ'NE KAYYIM

Tutuklanan Ayhan Bilgen, İçişleri Bakanlığının onayı ile görevinden uzaklaştırıldı. Kars Valisi Türker Öksüz, Kars Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN