İETT, Makine Mühendisleri Odası tarafından denetlenmesi için anlaşma imzaladı

İETT, Makine Mühendisleri Odası tarafından denetlenmesi için anlaşma imzaladı

Her gün milyonlarca İstanbulluyu taşıyan İETT otobüslerinin bağımsız bir kuruluş tarafından denetlenmesinin sağlanması amacıyla Makine Mühendisleri Odası ile anlaşma imzalandı. Bu sayede İETT işletmesi, İBB'nin yanı sıra Oda ekipleri tarafından da denetlenecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İETT, otobüslerinin bakım ve onarımlarının denetlenmesi kapsamında Makine Mühendisleri Odası ile sözleşme imzaladı.

Günde 4 milyon yolcuya hizmet veren, 3 bin 65 otobüsüne 11 garajda bakım ve onarım faaliyetleri yürüten İETT, denetçileri ve bakım yüklenicisi firmalardan ayrı olarak bağımsız bir kurum tarafından denetlenmiş olacak.

ÇİFTE DENETİM SAĞLANACAK

Makine Mühendisleri Odası ile yapılan anlaşma kapsamında, otobüsler İETT bünyesinde görev yapan denetleyici ve kontrol elemanlarının yanı sıra Oda ekipleri tarafından da denetlenecek.

Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi ile yapılan 'Garaj Bakım ve Onarım Faaliyetleri Denetim İşi'ne ait sözleşmenin amacı, üçüncü göz olarak tabir edilen bir sistemle İETT otobüslerinin bağımsız denetimlerini sağlamak.

Garajlarda yürütülen araç bakım ve onarım faaliyetlerinin, ilgili teknik kriterlere, kalite standartlarına ve idarenin belirlediği kriterlere göre yapılıp yapılmadığı objektif bir gözle denetlenmiş olacak.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN