İstanbullulara metrobüs müjdesi: 20 saniyede bir araç geliyor

İstanbullulara metrobüs müjdesi: 20 saniyede bir araç geliyor

Megakent İstanbul'da metrobüs hattında araç ve sefer sayıları artırıldı. İBB'den yapılan açıklamada yoğun saatlerde istasyonlara ortalama 20 saniyede bir araç geldiği belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, metrobüs hattında geçen yılın kış aylarına göre araç ve sefer sayısını artırdığını duyurdu. Açıklamada yoğun saatlerde istasyonlara ortalama 20 saniyede bir araç geldiği ve eskiyen araçların yerine 300 yeni otobüs alınması için de çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

İBB'ye bağlı kuruluşlarından İETT Genel Müdürlüğü, metrobüs hattında İstanbulluların ihtiyaçları doğrultusunda planlamalar yapıldığını bildirdi.

GEÇEN YILA ORANLA YÜZDE 8'LİK ARTIŞ

Metrobüsün araç ve sefer sayısında, geçen yılın kış aylarına göre yüzde 8 civarında artış yapıldığı ifade edilen açıklamada şöyle denildi:

"2018-2019 kış aylarında günlük 906 bin 258 yolculuk yapılmış, yolcular 525 araç ile günlük 6 bin 900 seferde taşınmıştı. 2019-2020 arasında ise yolculuk sayısı ortalama 972 bin 427’ye yükseldi. 2019'da araç sayısı 535'e çıkarılarak günde 7 bin 160 sefer yapıldı."

"HATTI İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR"

Diğer yandan, İETT metrobüs hattında iyileştirme çalışmalarının devam ettiği söylenen açıklamada, "Bu kapsamda Altunizade İstasyonu’nda genişletme ve yeni tahliye köprülerinin yapımı, Zincirlikuyu istasyonu yolcu giriş-çıkış alanı genişletme çalışması, hat genelinde yolcu indirme-bindirme alanları zemin yönlendirme işaretlerinin konulması, Beylikdüzü ve Söğütlüçeşme sefer frekans uyum sinyalizasyon uygulaması gerçekleştirildi" denildi.

300 YENİ METROBÜS

Açıklamada ayrıca İBB Meclisi kararı gereği eskiyen metrobüs araçlarının yenilenmesi için firmalarla görüşmelerin sürdüıü, 300 yeni ve yüksek kapasiteli araç alımının en kısa sürede tamamlanıp kullanıma sokulacağı bildirildi.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN