Metrobüs'e ne kadar zam gelecek? Belediye otobüslerinde fiyat artışı olacak mı?

Metrobüs'e ne kadar zam gelecek? Belediye otobüslerinde fiyat artışı olacak mı?

Ekonomik sorunlarla boğuşan İstanbulluların canını sıkacak bir haber geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Afet Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda özel halk otobüsü, İETT, metro ve metrobüs tarifelerinde en kısa mesafe ücreti 2,60 TL'den 3,50 TL'ye yükseltilmesi için karar alındı. Peki zam kararı uygulanırsa, İstanbullular ulaşıma ne kadar ödeyecekler. Zamlı tarife uygulanmaya ne zaman başlanacak? Tüm bu sorularıncevabı haberimizde...

Şehir içi trafiğinin dünya genelinde en yoğun yaşandığı metropollerden biri olan İstanbul'da ulaşım ücretlerine zam yapılacağı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Bu zammın kendisi değil, haberi bile İstanbulluların canının sıkılmasına yetti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Afet Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleşen toplantında özel halk otobüsü, İETT, metro ve metrobüs tarifelerinde en kısa mesafe ücreti 2,60 TL'den 3,50 TL'ye yükseltilmesi için karar alındı. Üç yıldır toplu taşıma ücretlerine zam yapılmadığını ifade eden esnaf temsilcileri, toplantıda ücret tarifelerine yüzde 35 zam yapılmasını talep etti.

20-02/07/akbil-kopya.jpg

ULAŞIM ÜCRETLERİ NE KADAR OLACAK?
İBB akşam saatlerinde yaptığı basın açıklamasıyla zammı duyurdu. İBB tarafından yapılan açıklamada, 10 Şubat Pazartesi günü uygulamaya konulacak yeni tarifede tam elektronik bilet 3,50 lira, öğrenci bileti 1,75 lira, tam Mavi Kart 275 lira, öğrenci mavi kartının fiyatı ise 50 lira olarak belirlendi.

METROBÜS ÜCRETLERİ ŞU AN NE KADAR?

20-02/07/metrobus-kopya.png

ZAM NE ZAMAN UYGULANACAK?
İBB basın açıklamasıyla zammı duyurdu. İBB tarafından yapılan açıklamada, 10 Şubat Pazartesi günü uygulamaya konulacak yeni tarifede tam elektronik bilet 3,50 lira, öğrenci bileti 1,75 lira, tam Mavi Kart 275 lira, öğrenci mavi kartının fiyatı ise 50 lira olarak belirlendi.

20-02/07/met1-kopya.jpg

METROBÜS ULAŞIMI İLK OLARAK NE ZAMAN HAYATA GEÇTİ?
İETT’nin İstanbul’un ana arterlerindeki trafik yoğunluğunu azaltmak, hızlı ve konforlu ulaşım sağlamak amacıyla işletmeye aldığı Metrobüs sistemi ilk olarak Topkapı-Avcılar hattında hizmete başladı. Yapımına 2007 yılı başında başlanan 18,3 kilometrelik hat, sekiz ay gibi kısa sürede tamamlanarak 17 Eylül 2007’de açıldı. Metrobüsün ikinci etabı olan Zincirlikuyu ayağı 8 Eylül 2008 Pazartesi günü yeni eğitim-öğretim yılı başında hizmete alındı. Hattın 77 gün gibi kısa sürede tamamlanmasıyla durak sayısı  25’e yükseldi.

SÖĞÜTLÜÇEŞME 3 MART 2009'DA AÇILDI
Metrobüs hattının üçüncü etabı olan Söğütlüçeşme, 3 Mart 2009 tarihinde hizmete alınarak İstanbul’un iki yakası en kısa yoldan birbirine bağlandı. Hattın Avcılar-Beylikdüzü güzergâhının temeli 15 Mart 2011 günü törenle atıldı. Hattın resmi açılışı 19 Temmuz 2012 tarihinde gerçekleşti. Toplam uzunluğu 52 kilometreyi bulan 44 istasyonlu Beylikdüzü-Söğütlüçeşme metrobüs hattında yolculuk süresi 83 dakika ve günlük ortalama 950 bin yolcu taşınıyor.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN