İHH'dan Halep'ten kaçan siviller için 20 bin gıda kolisi

İHH'dan Halep'ten kaçan siviller için 20 bin gıda kolisi

Suriyeli mazlumlara yıllardır yardım eden İHH, Halep'te yaşanan katliamdan kaçan siviller için hazırlıklara başladı. İHH Suriye Çalışmaları Ofisi Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu 20 bin gıda kolisi hazırladıklarını söyledi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin Halep kentinden glebilecek siviller için gıda ve kışlık malzeme hazırlığı yaptı. İHH Suriye Çalışmaları Ofisi Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, Halep’teki sivillerin tahliyesi ile ilgili yapılan ateşkesin ardından Türkiye sınırına yakın İdlib ili kırsalındaki bölgeye gelmeleri planlanan Suriyeli siviller için içinde ekmek, peynir, konserve, bisküvi gibi yiyeceklerin bulunduğu 20 bin koli hazırladıklarını söyledi.

Karacaoğlu şöyle devam etti: "Cilvegözü Sınır Kapısı’nın karşısında bulunan Suriye’nin Bab-El Hava Sınır Kapısı’ndaki İHH ofisi tarafından yapılan hazırlıklar içerisinde ayrıca, barınma ihtiyacı için kamp çalışmalarına başlandı. Şu an itibariyle bin battaniye, soba, odun ve kömür hazırlanıyor. Halep’ten gelecekler için hazırlıklarımız tüm hızı ile devam ediyor."

HATAY/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN