İhraç edilen memurların listesi 29 Ekim | 675 sayılı KHK ile görevden alınanlar

İhraç edilen memurların listesi 29 Ekim | 675 sayılı KHK ile görevden alınanlar

29 Ekim 2016 tarihli Resmi Gazete'de ihraç edilen memurlar isim listesi yayımlandı. 675 sayılı KHK ile ihraç edilen memurların isim listesi haberimizde. Kanun Hükmünde Kararnameler ile Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 10 bin memur görevden alındı. Memurluktan atılanların tam isim listesi haberimizde.

1 Eylül tarihi ile yayımlanan KHK ile 500 bin memur görevden alınmıştı. kararnameler yayımlandı. Karanamelerdeki özellikle 675 sayılı KHK da askeri personel, emniyet personeli, milli eğitim personeli, sağlık personeli, adalet personeli ve daha birçok personelin iade ile görevden alınma kararları açıklandı. 29 Ekim'de yayımlanan yeni KHK içeriğinde 10 binin üzerinde memur ihraç edildi. OHAL kapsamında devam eden FETÖ soruşturması kapsamında ihraç edilen memurların tam isim listesine haberimizden ulaşabilirsiniz. Meslekten üzaklaştırılan öğretmenler ve polisler kim?

Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulu’nca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapılara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı bulunduğu belirtilen kişiler, kamudan ihraç edildi. Bu kapsamda, TBMM’den 32 kişi, Diyanet’ten 249 personel, Adalet Bakanlığı’ndan 2 bin 534 kişi, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan 2 bin 219 personel, Sağlık Bakanlığı’ndan 2 bin 774 kişi, üniversitelerden ise bin 267 kişinin işine son verildi. İhraç edilenlerin arasında eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanlığı döneminde özel danışmanlarından biri olan büyükelçi Ahmet Tuta ve eski Kudüs Büyükelçisi Mustafa Sarnıç da yer aldı.

MALİ VE SOSYAL HAKLARI ÖDENECEK

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren KHK'da daha önce yayımlanan 668 ve 672 sayılı KHK'larda ihraç edilenlerin yer aldığı listelerden çıkarılanların isimlerine yer verildi.

Buna göre, Prof. Tabip Tümamiral Bekir Sıtkı Cebeci ve Prof. Dr. Tabip Tuğgeneral Melih Hamdi Ünal ile 9'u pilot toplam 37 asker daha ihraç listesinden çıkarıldı.

Söz konusu personelden bu maddenin yürürlük tarihinden itibaren 10 gün içerisinde göreve başlamayanlar çekilmiş sayılacak.

Bu kapsamda göreve başlayanlara kamu görevinden çıkarıldıkları tarihten göreve başladıkları tarihe kadar geçen süreye tekabül eden mali ve sosyal hakları ödenecek.

Bu kişiler, kamu görevinden çıkarıldıkları tarihte bulundukları yöneticilik görevi dışında öğrenim durumları ve kazanılmış hak aylık derecelerine uygun kadro ve pozisyonlara atanmak suretiyle de yerine getirilebilecek.

68 KİŞİNİN ÖĞRENCİLİKLE İLİŞİĞİ KESİLDİ

Resmi Gazete'de yayımlanan 675 sayılı KHK'da "Yurtdışında Öğrenim Görenler" başlığı altındaki 4. maddede, "8 Nisan 1929 tarihli ve 1416 sayılı Ecnebi Memleketlere Gönderilecek Talebe Hakkında Kanun'a tabi öğrencilerden, milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen terör örgütü FETÖ/PDY'ye aidiyeti, iltisakı veya örgütle irtibatı olan ve ekli 5 sayılı listede yer alan 68 kişinin öğrencilikle ilişiklerinin kesildiği" belirtildi.

Bunlar hakkında 22 Temmuz 2016 tarihli ve 667 sayılı KHK'nın 4'üncü maddesinin ikinci ve üçüncü fıkraları hükümleri uygulanacak. Bu kişilerin bu kapsamda gördükleri eğitimlere ilişkin olarak denklik işlemleri yapılmayacak ve eğitim kapsamındaki akademik unvan ve derecelerine bağlı haklardan yararlanamayacaklar.

Öte yandan, 675 sayılı KHK ile yurt dışındaki öğrencilerden 25'i, 15 Ağustos 2016 tarihli ve 673 sayılı KHK gereği öğrencilikle ilişikleri kesilmiş olanlar listesinden çıkarıldı. 673 sayılı KHK'nın 4'üncü maddesi, bu kişiler bakımından tüm hüküm ve sonuçlarıyla söz konusu KHK'nın yayımı tarihinden itibaren ortadan kalkmış sayılacak.

KAYYUM ATANMASI

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, FETÖ/PDY terör örgütüne aidiyeti, iltisakı veya irtibatı olan gerçek ve tüzel kişilerin yüzde 50'den daha az ortaklık payı olduğu şirketlerde, bu payların yönetimi ve temsili amacıyla Ceza Muhakemesi Kanunu'nun ilgili maddesi uyarınca yetkili hakim veya mahkeme tarafından kayyum olarak atanacak.

Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca, devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara aidiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı nedeniyle kapatılan kurum, kuruluş, özel radyo ve televizyonlar, gazete, dergi, yayınevi ve dağıtım kanalları ve şirketlere atanan kayyumlar ile mevzuatı gereği ilgili kurumlar tarafından görevlendirilen yöneticiler ve tasfiye memurlarına, atandıkları veya görevlendirildikleri söz konusu kurum ve kuruluşlar ile şirketlerin doğmuş veya doğacak kamu borçları ile Sosyal Güvenlik Kurumu borçlarının, her türlü işçi alacakları ile diğer mevzuattan kaynaklanan borçlarının ödenmemiş olması nedeniyle şahsi sorumluluk yüklenemeyecek. Ayrıca, bu kişiler hakkında Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Vergi Usul Kanunu'nun ilgili madde hükümleri uygulanmayacak.

29 Ekim 2016 tarihli Resmi Gazete'de ihraç edilen memurlar isim listesi yayımlandı. 675 sayılı KHK ile ihraç edilen memurların isim listesi haberimizde. Kanun Hükmünde Kararnameler ile Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 10 bin memur görevden alındı. Memurluktan atılanların tam isim listesi haberimizde.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN