EGM göreve iade edilen polislerin listesi yayımlandı mı? 667 sayılı KHK | Son dakika haberleri

EGM göreve iade edilen polislerin listesi yayımlandı mı? 667 sayılı KHK | Son dakika haberleri

EGM göreve iade edilen polislerin listesi yayımlandı mı? Emniyet Genel Müdürlüğü resmi web sitesinden FETÖ ile alakası olmayan 3 bin 181 polisin görevlerine döndüğünü, 2 bin 205 polisin ise görevden uzaklaştırıldığını duyurdu. 667 sayılı KHK kapsamında daha önce 12 bin 801 polis açığa alınmıştı.

Vatandaşlar 667 nolu KHK ile EGM göreve iade edilen polislerin listesi yayımlandı mı sorusunu merak ediyor. Emniyet Genel Müdürlüğü 667 nolu KHK kapsamında 3 bin 281 emniyet teşkilatı mensubunun göreve iadesine aynı kapsamda 2 bin 205 emniyet teşkilatı mensubunun ise görevden uzaklaştırılmasına karar verdi. 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname yeni bir KHK olmamalakla birlikte bu yetkiye dayanılarak ihraç ve açığa alma kararları verilmektedir. Peki EGM göreve iade edilen veya uzaklaştırılan polislerin tam listesini yayımladı mı? İşte detaylar...

EGM FETÖ ile alakası olduğu düşünülen polisler ile ilgili durumu tekrar değerlendirdi. Bu kapsamda bazı polisler göreve iade edilirken bazıları ise uzaklaştırıldı. EGM tarafından 667 sayılı KHK kapsamında göreve iade edilen 3 bin 181 polisin isim listesi henüz yayımlanmış değil. Aşağıda Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruyu ve daha önce 667 nolu KHK kapsamında açığa alınan personelleri bulabilirsiniz.

EGM DUYURUSU

"667 sayılı "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin" 2'nci maddesinde zikredilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle daha önce görevden uzaklaştırılan, ancak durumu tekrar değerlendirilen 3181 Emniyet Teşkilatı mensubu görevine iade edilmiş, aynı kapsamda 2205 Emniyet Teşkilatı mensubu ise görevden uzaklaştırılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN