IKBY: PKK Sincar'a ağır silahlar sevk ediyor, büyük saldırı hazırlığında

IKBY: PKK Sincar'a ağır silahlar sevk ediyor, büyük saldırı hazırlığında

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Sincar Askeri Sorumlusu Serbest Lezgin, terör örgütü PKK'nın Peşmerge'ye saldırmak için büyük bir hazırlık içinde olduğunu öne sürdü.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Sincar Askeri Sorumlusu Serbest Lezgin, yaptığı açıklamada, "PKK, Şengal'de (Sincar) Peşmerge güçlerine saldırısının ardından Suriye'den bölgeye ağır silahlar sevk etmeye başladı. Yapılan hazırlıklara bakılırsa, PKK'nın büyük bir saldırı planı yaptığı ortaya çıkıyor." ifadelerini kullandı.

KONUŞLANIYOR

Terör örgütünün Sincar'a ağır silah sevk etmekle kalmadığını belirten Lezgin, "Elimizdeki bilgilere göre PKK, Şengal'de provokasyon ve kargaşa çıkarmak için yaklaşık bin ila bin 500 militan konuşlandırmış durumda." dedi.

Sincar'da yeni bir çatışma çıkması halinde bundan PKK'nın sorumlu olacağını ifade eden Lezgin, terör örgütünün dayatmalarına ve kendilerine saldırmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi.

CEVABINI VERİRİZ

KDP sorumlusu Lezgin, "Eğer PKK, Peşmerge'ye saldırıp çatışma çıkarma konusunda ısrar ederse o zaman Kürdistan Hükümeti ve Peşmerge de güç kullanarak PKK ve ona bağlı militanların cevabını verecektir." diye konuştu.

Terör örgütü PKK'ya bağlı yerel militanlar, geçen hafta Sincar'ın Sinun kasabasındaki Hanesur köyüne geçmek isteyen Suriyeli Peşmerge güçlerine saldırmış, ardından çıkan çatışmada iki taraftan da yaralananlar olmuştu.

DUHOK/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN