Sincar ve Mahmur tehlikesi

Sincar ve Mahmur tehlikesi

Suriye’de PYD nüfuz alanını genişletmeye çalışırken, Irak’ta ise PKK, Sincar ve Mahmur’a yerleşti.

ÖZEL HABER / KENAN BUTAKIN

PKK’nın Sincar’dan çekilmek için Peşmerge’ye değil Irak hükümetine uyacaklarını söylediğini aktaran Kuzey Irak Bölgesel Parlamentosu Türkmen Milletvekili Aydın Maruf, yaşanan son gelişmeleri anlattı. Maruf, “PKK Sincar’dan ayrılmıyor. Bunun nedeni olarak da Bağdat hükümetine bağlı olduklarını ve ancak onların ayrılın demeleriyle ayrılacaklarını söylüyorlar. Bunun dışında Mahmur Kampı’nda da yaklaşık 13 bin kişilik bir sivil güce sahipler.

21 Mart’ta Nevruz kutlamaları için Mahmur’dan Kandil’e gitmeye çalışan PKK’lılar, Erbil rotasını kullanmak istedi ama Peşmerge buna izin vermedi. Kandil’e Süleymaniye üzerinden gittiler. PKK’nın Irak’ta rahat gezemediği yerler sadece Erbil ve Duhok” dedi. 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN