İkinci dalganın vurduğu Fransa günlük 100 bin vakanın eşiğinde

İkinci dalganın vurduğu Fransa günlük 100 bin vakanın eşiğinde

Rekor vaka açıklayan Fransa'ya 'ikinci dalga geldi', sokağa çıkma yasakları genişledi. Dün 52 bin vaka ile rekor kıran ülkede Bilim Kurulu Başkanı, çok zor hatta kritik durumda oldukları belirterek, "Günlük 100 bin vakanın eşiğindeyiz" dedi.

Dünyanın dört bir yanını etkisine alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ölü ve vaka sayısı her geçen gün artarken, Avrupa ülkeleri ilkinden daha yıkıcı olan bir ikinci dalgayla boğuşuyor. Almanya, İtalya ve İspanya’nın ardından en yüksek günlük vaka sayısına ulaşan Fransa’da dün Halk Sağlığı Kurumundan yapılan açıklamaya göre, son 4 günde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayılarında "en yüksek seviyede artış" yaşanıyor.

Salgında günlük en yüksek vaka sayısının dün 52 bin 10 ile görülmesinin ardından endişe verici bir açıklama da Bilim Kurulu'ndan geldi.

'100 BİN VAKANIN EŞİĞİNDEYİZ'

Bilim Kurulu Başkanı Jean-François Delfraissy, RTL kanalına yaptığı açıklamada, Fransa'nın günlük 100 bin vakanın eşiğinde olduğunu söyledi.

"(Fransa'da) Günlük 50 binden fazla vaka var Bilim Kurulu olarak günlük 100 bin vakanın eşiğinde olduğumuzu tahmin ediyoruz.” diyen Delfraissy, yoğun bakım ünitelerindeki hasta sayısında ciddi artış olduğunu kaydetti.

'ÇOK ZOR HATTA KRİTİK DURUMDAYIZ'

Delfraissy, ülkede teşhis edilen, teşhis edilmeyen ve hafif semptom gösteren vakalar dikkate alındığında resmi olarak ilan edilen ikinci dalganın beklenenden ağır geçeceğine işaret ederek, "Çok zor hatta kritik durumdayız." dedi.

Alınacak tedbirlerin hızlı ve yüksek seviyede olması gerekliliğini vurgulayan Delfraissy, uygulamadaki kısmi sokağa çıkma saatlerinin hafta içi daha geniş tutulmasının, hafta sonları ise tam gün olarak uygulanmasının gündemde olduğunu ifade etti.

GÜNLÜK VAKA REKORU KIRILDI

Fransa'da dün salgının başından bu yana günlük en yüksek vaka sayısına ulaşıldı. Ülkede virüs bulaşan kişi sayısı son 24 saatte 52 bin 10 artışla 1 milyon 138 bin 507'ye yükseldi. Bu rakam, "salgının başından bu yana ülkede ve Avrupa'da kaydedilen en yüksek günlük vaka sayısı" oldu.

116 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle can kaybının 34 bin 761'e ulaştığı ülkede, son 7 günde tedavi altına alınan 12 bin 176 kişiden 1816'sının yoğun bakımda tedavisi sürüyor.

Kovid-19 testlerinin pozitif çıkma oranı ise yüzde 17'ye ulaştı.

38 YENİ BÖLGEDE DAHA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Öte yandan salgınla mücadele kapsamında, 38 yeni bölgede daha kararlaştırılan "gece sokağa çıkma" yasağı 6 hafta süreliğine yürürlüğe girdi. Böylece, söz konusu yasağın uygulandığı bölge sayısı 54'e yükseldi. 

66 milyon nüfuslu ülkede bu uygulama 46 milyon kişiyi kapsıyor. Fransızlar, 21.00-06.00 saatlerinde sadece işe veya sağlık kuruluşlarına gitmek için dışarı çıkabiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN