İkonik tablolara tüylü dokunuş

İkonik tablolara tüylü dokunuş

Türk sanatçı Murat Yıldırım, dünyaca ünlü birçok önemli tabloyu tüylü birer soyutlamaya dönüştürdü.

Türk sanatçı Murat Yıldırım, Da Vinci’nin Mona Lisa’sından Edvard Munch’ın The Scream’ine kadar birçok önemli tabloyu ele aldı ve onları tüylü birer soyutlamaya dönüştürdü. Yıldırım, kendi tarzıyla eserlere yeni bir üslupla yaklaşırken izleyicilerin tabloları tanımaları için de farklı yollar izledi. Üstelik çalışma sonucunda elde edilen ürünler o kadar dokusal ki, eserler dijital kompozisyonlardan ibaret olsalar bile herhangi bir eve yerleştirilebilir.

Murat Yıldırım projesiyle ilgili “Meşhur tabloların farklı biçimlerde yeniden üretilmesi uzun zamandır yaygın olan bir şey. Bu soyut çalışmamda dünyaca ünlü tabloları farklı bir biçimde, kürkler içinde kullandım. Bu çalışmayla tüm resimleri yenilikçi ve canlı bir şekilde ele aldım. Çocukluğumdan beri klasik resimlerden oldukça etkilendim, ancak modern sanat dijitalleştiğinden tüm bunları 3D sanat eserlerine dönüştürdüm” ifadelerini kullandı.

tablo2.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN