Kapanmanın eşiğindeki özel tiyatrolara ‘özel bütçe’

Kapanmanın eşiğindeki özel tiyatrolara ‘özel bütçe’

Şehir Tiyatrolarının sezon açılış oyunu ‘Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin’ tiyatroseverlerle buluştu. Oyunu seyredenler arasında yer alan İmamoğlu, pandemi nedeniyle zor günler geçiren özel tiyatroların yaşatmak için çalışma yaptıklarını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları sezonu ‘Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin’ oyunuyla açtı. Murat Mahmutyazıcıoğlu’nun yazıp, yönettiği oyun, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde seyirciyle buluştu.

Aylardır online ya da açık hava oyunlarla idare eden ve salonda tiyatroyu özleyen tiyatroseverlerin büyük ilgi gösterdiği oyunun seyircileri arasında İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’da yer aldı.

Oyun öncesi kulisi ziyaret eden İmamoğlu, pandemi süreci nedeniyle bütün sahne sanatlarının zor günler geçirdiğinin farkında olduğunu vurgulayarak “Ama buna rağmen, kısıtlı koşullarda, dayanışma içerisinde bir dönemi geçirmek istiyoruz” dedi.

imamoğlu

“Sanatın her kolu bir moral. Tiyatro da bunlardan bir tanesi” diyen İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Burası, tarihi bir tiyatro. Ülkemizin sanat tarihi, neredeyse bu sahnelerde yazılmış diyebiliriz. O bakımdan, bu sene Şehir Tiyatrolarının ilk gecesinde bir arada olmak istedim. Aynı zamanda, özel tiyatrolarla dayanışma içerisinde bir süreci başlattıkları için arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Bunu geliştirmemiz lazım, özel tiyatroların yaşaması lazım. Buna özel bütçe yapacağız. Özel bir bütçeyi, Şehir Tiyatrolarıyla ve diğer sanat alanlarıyla ‘nasıl paylaştırırız, nasıl yönetiriz’e bakacağız. Çünkü, hiçbir özel tiyatronun kapanmasını arzu etmeyiz.” İmamoğlu, oyun bitiminde sanatçılar tebrik ederek, çiçek takdim etti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN