Kültür Bakanı tiyatrocuların derdini dinleyecek

Kültür Bakanı tiyatrocuların derdini dinleyecek

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, pandemi sürecinde mali kriz yaşayan bağımsız tiyatrocularla bir araya gelecek. Ersoy'un tiyatrocuların taleplerini değerlendireceği öğrenildi.

SALİHA SULTAN / KARAR

Karar'ın edindiği bilgiye göre, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy bugün bağımsız tiyatrocularla görüşecek, pandemi sürecinde yaşadıkları mali krizi aşmak adına dile getirdikleri talepleri değerlendirecek. 

Bakan Ersoy’un davetiyle gerçekleşecek toplantıda, geçen hafta Bakanlığa bir mektup yollayarak bu yıl 12 milyon liraya yükseltilen tiyatro desteklerinin başvuru şartlarından ‘SGK ve vergi borcu bulunmaması’ şartının kaldırılmasını talep eden Tiyatro Kooperatifi, Bağımsız Tiyatro Girişimi gibi özel tiyatro temsilcileri yer alacak. Toplantıda Cem Davran, Ahmet Yenilmez, Kerem Alışık, Kerem Yılmaz, Mert Fırat gibi isimler de katılarak, tiyatro dünyasının yaşadığı sorunları aktaracak.

Bakan Ersoy pandemiden beri perdelerini kapanan ve salonları kapatmanın eşiğine gelen bağımsız tiyatrocularla mart ayında da bir araya gelmişti. Bağımsız tiyatrocular bu görüşmede zor durumda olan tiyatrocular için acil fon oluşturulmasını istemiş fakat ardından yaşanan altı aylık süreçte talepleri karşılıksız kalmıştı. 

Bakanlık önceki hafta ise her yıl özel tiyatrolara verilen desteği bu yıl iki katına çıkardığını açıklamış, bağımsız tiyatrocular desteğin başvuru şartlarında yer alan ‘vergi, SGK borcu bulunmaması’ maddesinin aylardır kazanç elde edemeyen tiyatroların desteğe başvurmasına engel olduğu gerekçesiyle bu kurala tepki göstererek, desteklerin bütün özel tiyatrolara eşit dağıtılmasını talep etmişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN