Sahnenin ustaları artık açık havada

Sahnenin ustaları artık açık havada

40 yılı aşkın bir süredir sahnenin tozu yutan usta tiyatrocular, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Sahnede Bir Hayat’ gösterimleri kapsamında Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda seyirciyle buluşacak.

SALİHA SULTAN / KARAR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yeni kültür sanat sezonuyla birlikte pandemi sürecinde maddi kriz yaşayan bağımsız tiyatrocular için önemli projeleri hayata geçirmeye devam ediyor.

İlk olarak Şehir Tiyatroları’nın sahnelerini özel tiyatrolara açan İBB, Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava sahnesinde her akşam 40 yılı aşkın bir süredir sahnenin tozunu yutan usta tiyatrocuları sahneye taşıyacak ‘Sahnede Bir Hayat’ etkinliği ile tiyatroseverleri buluşturmaya hazırlanıyor.

14 oyunun sahneleneceği açık hava tiyatrosunda Nevra Serezli, Haldun Dormen, Genco Erkal, Füsun Demirel, Altan Erkekli, Nedim Saban, Melek Baykal, Suna Keskin, Ali Poyrazoğlu, Rutkay Aziz, Erdal Özyağcılar, Nilgün Belgün, Attilla Olgaç, Yılmaz Gruda, Dilek Türker, Oya Başar gibi tiyatronun duayen isimleri İstanbullularla buluşacak.

10 Ekim’de başlayıp 31 Ekim’de sona erecek oyunların biletlerini Biletix’ten alabilirsiniz.

ERKEKLİ’DEN SAZLI SÖZLÜ AÇILIŞ

Açık havadaki ilk etkinlik tiyatronun duayen isimlerinden Altan Erkekli’nin karakteri canlandırmak yerine sahnede adeta yaşadığı ‘Şifa Niyetine’ gösterisiyle başlıyor. Günden güne kabalaşan dünyanın tükettiği insana yönelik hazırlanan gösteride, usta oyuncu müzik eşliğinde kendi yaşam hikayesinden kesitleri aktarıyor. Sahnede Erkekli’nin sevdiği türküleri Veysel Diker piyano, keman, kontrabas, gitar ve perküsyondan oluşan orkestrası eşliğinde seslendirecek.

AŞK VE KOMEDİ BİR ARADA

Nilgün Belgün’ün büyük ilgi gören ‘İçimdeki Kadın Aşk ve Komedi’ isimli kitabından sahneye uyarlanan ‘Nilgün Belgün’le Aşk ve Komedi’ isimli müzikli danslı gösteride, sanatçı, hayatını, anılarını, yaşadıklarını, şarkılar ve danslarla kimi zaman hüzünlü kimi zaman kahkahalar eşliğinde anlatarak seyircileri ile buluşuyor. Mehmet İris’in sanatçıya danslarıyla eşlik ettiği oyunda 40 yılı aşkın bir süredir sahnede olan Belgün oyunculuğunun zirvesine ulaşıyor.

DÜNYANIN EN TATLI BÜYÜKANNESİ

Tiyatro Kare’nin sahnelediği ‘Ağaçlar Ayakta Ölür’ komedi ve dram arasında çok ince bir çizgi taşıyor. İspanyol yazar, şair Alejandro Casona’nın dünya klasikleri arasında yer alan oyunda usta tiyatrocu Nevra Serezli, dağılmış bir aileyi toparlamaya çalışan, yüreği torun özlemiyle dolu bir büyükanneyi canlandırıyor. Nedim Saban’ın dilimize kazandırıp yönettiği oyunda rol alan diğer bir usta isimse büyükbaba rolüyle sahnede Serezli’ye eşlik yeden Nuri Gökaşan.

HER AKŞAM BAŞKA BİR DUAYEN

Altan Erkekli/10 Ekim/Şifa Niyetine Füsun Demirel/12 Ekim/Şişman Güzeldir Nedim Saban/14 Ekim/Ahududu Ali Poyrazoğlu/17 Ekim/Asi Kuş Nevra Serezli/18 Ekim/Ağaçlar Ayakta Ölür Rutkay Aziz/19 Ekim/1984-Büyük Gözaltı Erdal Özyağcılar/20 Ekim/Hoş Geldin Boyacı Nilgün Belgün/22 Ekim/Aşk Ve Komedi Haldun Dormen/23 Ekim/Kibarlık Budalası Genco Erkal/24 Ekim/Yaşamaya Dair Yılmaz Gruda/25 Ekim/Evliliğin Halleri Dilek Türker/26 Ekim/Mustafa Kemal’le Bin Gün Attilla Olgaç/30 Ekim/Karanlıkta Komedi Oya Başar/31 Ekim/Plastik Aşklar

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN