Patara'ya ziyaretçi akını! Tüm zamanların rekoru kırıldı

Patara'ya ziyaretçi akını! Tüm zamanların rekoru kırıldı

Antalya'nın Kaş ilçesinde bulunan Likya Birliği'nin başkenti Patara Antik Kenti'nde, tüm zamanların ziyaretçi rekoru kırıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2020 yılının 'Patara Yılı' ilan edilmesinin ardından Patara Antik Kenti, ziyaretçi akınına uğradı. Bu yılın 4 ayında pandemi nedeniyle kapalı kalmasına rağmen Patara Antik Kenti, bu yılın 9 aylık döneminde, geçen yılın toplam ziyaretçi sayısı ve gelirini geçti.

patara-antik-kentinde-ziyaretci-rekoru-4204-dhaphoto1.jpg

Bu yılın eylül ayında Patara Antik Kenti'ni 52 bin 761 kişi ziyaret etti, karşılığında 1 milyon 120 bin 564 lira gelir sağlandı. Geçen yılın eylül ayında Patara Antik Kenti'ni 46 bin 565 kişi ziyaret etmiş ve karşılığında 205 bin 714 lira gelir elde edilmişti.

Bu yılın 9 aylık döneminde 219 bin 107 kişinin ziyaret ettiği Patara Antik Kenti'nde 4 milyon 54 bin 178 lira gelir elde edildi. Geçen yılın 12 ayında Patara Antik Kenti'ni 176 bin 143 kişi ziyaret etmiş ve karşılığında 1 milyon 555 bin 771 lira gelir elde edilmişti.

patara-antik-kentinde-ziyaretci-rekoru-4204-dhaphoto2.jpg

TÜM ZAMANLARIN REKORU KIRILDI

Bu yılın 9 ayında Patara Antik Kenti'ne gelen ziyaretçi sayısı, tüm zamanların ziyaretçi rekoru oldu. Sağlanan gelir de tüm zamanların gelir rekoru oldu. 2020 yılının bitmesine daha üç ay olmasına rağmen tarihi rekorlar kırıldı.

patara-antik-kentinde-ziyaretci-rekoru-4204-dhaphoto4.jpg

2020 yılının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Patara Yılı olarak ilan edilmesinin rekorların kırılmasında ön önemli etken olduğu belirtilirken, yıl sonuna kadar Patara Antik Kenti'ne gelen ziyaretçi sayısının 300 bini aşması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN