Patara hayali gerçek oluyor! Bin 500 yıl sonra ilk tiyatro

Patara hayali gerçek oluyor! Bin 500 yıl sonra ilk tiyatro

Antalya'nın Kaş ilçesindeki Likya Birliği'nin başkenti olan Patara Antik Kenti'nde, bin 500 yıl sonra tiyatro sahnelenecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2020'nin 'Patara Yılı' ilan edilmesinin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle onarılan Patara Antik Kenti Tiyatrosu'nda bin 500 yıl sonra tiyatro oyunu sahnelenecek.

İLK OYUN 'KANLI NİGAR'

Yeşilköy Halk Tiyatrosu, Kaş Belediyesi'nin katkılarıyla 'Kanlı Nigar' adlı oyunu sahneleyecek. Sadık Şendil'in yazdığı 2 perdelik oyunun yönetmenliğini yine Yeşilköylü olan ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı Müfit Kayacan ve ünlü sinema sanatçısı Ahmet Gülhan yapacak. Oyunda tamamı Yeşilköy Mahallesi'nde yaşamını sürdüren çeşitli mesleklerden Gülsüm Karakitapoğlu, Fatma Karakitapoğlu, Cem Sultan Alkaya, Yaşar Kelek, Özcan Körpe, Selver Aydoğdu, Çağrı Sağırdak, Gürkan Arıtürk, İkbal Türel, Fadime Gümüş, Özcan Kelek, Ali Ergün, Ayser Gümüş ve Fatih Aydoğdu rol alacak. Oyun, Patara Antik Tiyatrosu'nda 13 Ekim Salı akşamı saat 20.30'da sergilenecek.

patara-antik-kenti-1500-yil-sonra-tiyatroyla-bulusacak-2589-dhaphoto1.jpg

Patara Kazıları Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Havva İşkan lşık, "Bin 500 yıl sonra Patara Antik Kenti'nde bulunan ve bakanlığımızın desteğiyle onarılan Patara Antik Tiyatrosu'nda bir oyun sahneleniyor. Bu anlamlı buluşmaya tüm Antalya'yı davet ediyoruz. Bin 500 yıl sonra antik tiyatroda bir oyunu mümkün kılan Yeşilköy Halk Tiyatrosu'ndaki Likyalı kardeşlerime ve Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş'a teşekkür ediyorum" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN